Дії касира, якщо при здійсненні входу ПРРО відмовляє у вході та повідомляє про відкриту зміну на іншому ПРРО

18.03.2024
113

Нагадаємо, що програмне забезпечення «Програмний реєстратор розрахункових операцій» (далі - ПЗ ПРРО) може бути встановлено на будь-яку кількість пристроїв, але одночасно використовувати один програмний реєстратор розрахункових операцій (далі - ПРРО) можна тільки на одному пристрої і тільки одним касиром.  

ПЗ ПРРО може відмовляти у вході у випадку спроби касиром увійти на ПРРО при наявній відкритій робочій зміні на іншому ПРРО, при цьому він отримує повідомлення про наявність відкритої робочої зміни на іншому ПРРО.  

У разі якщо ПЗ ПРРО одночасно встановлено на два окремі пристрої для яких зареєстровано одного касира та при здійсненні входу ПРРО відмовляє у вході і повідомляє про відкриту зміну на іншому ПРРО, то касиру необхідно закрити робочу зміну на одному пристрої та відкрити робочу зміну на іншому.  

Про це повідомили податківці ДПС в Івано-Франківський області.  

Нагадаємо, що чудовою альтернативою звичайному РРО є програмний РРО Cashalot від Linkos Group.   

У випадку спроби касиром відкрити зміну на ПРРО при наявній відкритій робочій зміні на іншому ПРРО, у ПРРО Cashalot з'явиться повідомлення про вже відкриту зміну на ПРРО із зазначенням фіскального номеру: “Користувачем вже відкрито зміну у ПРРО з ФН” (рис. 1) 

Рис.1  

Зазначимо, що увійти у відкриту зміну може тільки користувач, який її відкривав або старший касир. 

Крім того, є ситуації, коли Касир 1 хоче зайти у зміну, яка відкрита іншим Касиром 2. У такому випадку ПРРО Cashalot проінформує користувача наступним повідомленням: “Зміну у ПРРО з ФН наразі відкрито користувачем Касир 2. Увійти у відкриту зміну може тільки цей користувач або старший касир” (рис. 2):  

Про несвоєчасне закриття зміни і формування щоденних ЗЕТ-звітів через повітряну тривогу читайте в Блозі та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

 

 

Інші новини

22.02.2024
Кваліфіковані електронні підписи для ПРРО Cashalot: детальний огляд
Робота з ПРРО передбачає наявність електронного підпису у кожного касира. Електронний підпис потрібен для відкриття та закриття зміни, а також для реєстрації чеків у ДПС.
Детальніше
17.02.2023
Про застосування на господарській одиниці ФОП-єдинника РРО та/або ПРРО
ФОП-єдинник здійснює реалізацію супутніх товарів за готівку, та технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, в безготівковій формі, шляхом внесення готі...
Детальніше
29.01.2024
Функції старшого касира у разі застосування ПРРО
На даний час при використанні ПРРО дозволяється здійснювати вхід та працювати тільки тим касирам, яких СГ зазначив у Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертиф...
Детальніше
25.12.2023
Відміна транзакції відбулась одразу після оплати: що з РРО/ПРРО?
Чи необхідно СГ застосовувати РРО/ПРРО, якщо кошти за товар були сплачені через фінансового посередника, але відміна транзакції відбулась одразу після оплати і не передбачає як отр...
Детальніше
01.09.2023
Відсутні обов’язкові реквізити фіскального чека: відповідальність
Яка передбачена відповідальність у разі видачі фіскального чека, в якому відсутні обов’язкові реквізити, в т. ч. акцизний податок?
Детальніше
Cashälot
в ефірі