Вийшло оновлення ПРРО Cashalot та Кабінета Cashalot 12.07.2023

13.07.2023
521

Для нас надзвичайно важливо, аби користувачі Cashalot були в курсі змін у програмі. Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення ПРРО Cashalot (версія 1.00.062) та Кабінета Cashalot.

Робота з касою (версія 1.00.062)

Швидко додавайте ціну номенклатури, що діятиме в усіх ГО

У вікні Нова ціна додано опцію Встановити ціну для всіх ГО. Якщо опція встановлена, вказана ціна буде застосовуватися у всіх ГО поточного СГ, всі попередні ціни втрачають чинність та переміщуються до архіву.

Зважуйте товар швидко

Отримати вагу товару тепер можна, натиснувши комбінацію «гарячих клавіш» Ctrl+G.

Переглядайте додаткову інформацію у Видатковому чеку

У розрахунковій області Видаткового чека додано відображення додаткових полів, якщо повернення здійснюється на основі чеків зі способом оплати Передоплата або Післяплата:

  • Номер замовлення;
  • Сума замовлення, грн (містить суму без вирахування суми знижки);
  • Знижка, грн;
  • Обслуговування (відображається у разі наявності у фіскальному чеку позиції «Обслуговування»);
  • Передоплата, грн;
  • Післяплата, грн;
  • Сума повернення, грн.

Налаштовуйте реалізацію товарів в мінус

Реалізацію товарів, у кількості, що перевищує обліковий залишок, тепер можна дозволити або заборонити за допомогою опції Продаж товарів в мінус - Дозволити продаж товарів в мінус у розділі Склад – Налаштування у Кабінеті користувача. За замовчуванням реалізація товарів в мінус дозволена - опція Дозволити продаж товарів в мінус встановлена.

Якщо реалізацію товарів в мінус потрібно заборонити, вимкніть опцію Дозволити продаж товарів в мінус - реєстрація чеків з кількістю товару з перевищенням облікового залишку буде неможлива.

Нагадуємо, для обліку товарних запасів у Кабінеті повинен бути активований пробний безкоштовний період для розділу Склад та встановлено опцію Здійснювати облік товарів.

Переглядайте суми податків і зборів у розрізі номенклатури та її груп

При формуванні Звіту про реалізовані товари за певними артикулами номенклатури або за групою номенклатури додано відображення розрахунку суми ПДВ, Акцизного податку та Збору ПФ. Розрахунок податків та зборів у розрізі номенклатури та груп номенклатури також відображається у друкованій формі звіту.

Переглядайте види оплат у реєстрі Відкладені чеки

У реєстрі Відкладені чеки додано нову колонку Вид оплати. За замовчуванням колонка прихована. Щоб відобразити/приховати колонку скористайтеся іконкою налаштувань у заголовку таблиці реєстру.

Доопрацьовано Драйвер для BAS, а також API Bridge:

Для API COM (Bridge) та Драйвер Cashalot для BAS реалізовано методи, що дозволяють виконувати синхронізацію залишків товарів у ручному режимі з Кабінета користувача:

  • SyncBalanceOnGoods ;
  • SyncGoodsWithBalance.

Виконання методів можливе за умови активованого налаштування Здійснювати облік товарів у розділі Склад – Налаштування та встановленого параметра API USEGOODSSTORAGEMODE в режимі 1 або 2.

Ми прагнемо до досконалості:

  1. Відкориговано імпорт номенклатури, в штрих-коді якої міститься символ «пробіл».
  2. Оптимізовано швидкодію реєстрації чеків.
  3. Доопрацьовано механізм розрахунку загальної суми передоплати за наявності налаштувань суми за обслуговування та знижки.
  4. Відкориговано алгоритм відображення контролю для відкладеного чека зі способом оплати Післяплата, якщо фіскальний чек зі способом оплати Передоплата має ознаку «сторновано».
  5. Налаштовано збереження штрих-коду в рядку пошуку при скануванні товарів в довіднику Номенклатура.
  6. Оптимізовано процес завантаження ГО при переході у розділ Налаштування -Загальні налаштування.
  7. Вдосконалено механізм відображення переліку ПРРО у розділі Всі каси.
  8. Налаштовано перенесення залишку готівки в касі при автозакритті зміни.
  9. Додано відображення підказки в реєстрі Залишки товарів, за умови деактивованої опції Здійснювати облік товарів у налаштуванні розділу Склад у Кабінеті користувача.

У оновленні Кабінета Cashalot:

Налаштовуйте продаж товарів без обмеження кількості

Додано можливість налаштовувати продаж товарів у кількості, що перевищує обліковий залишок товару.

У розділі Склад – Налаштування додано опцію Продаж товарів в мінус - Дозволити продаж товарів в мінус. Якщо опція встановлена, у ПРРО при формуванні чека можна додати товар у кількості, що перевищує обліковий залишок та зареєструвати фіскальний чек продажу. Після реєстрації чека залишок такого товару у розділі Залишки товарів буде від’ємним. За замовчуванням опція активована.

Якщо опцію Дозволити продаж товарів в мінус вимкнено, реєстрація чеків з кількістю товару, що перевищує обліковий залишок, неможлива.

Налаштування доступні, якщо у Кабінеті користувача активовано пробний безкоштовний період для розділу Склад та встановлено опцію Здійснювати облік товарів.

Формуйте періодичні звіти по Z-звітам

У розділі Аналітика - Z-звіти додано можливість формувати періодичний звіт у розрізі інформації по Z-звітам. Формування періодичного звіту виконується по натисканню іконки Формування періодичного звіту у верхній частині сторінки. У вікні, що відкриється можна обрати тип звіту (Повний чи Скорочений), господарську одиницю, період за який формується звіт та фіскальний номер ПРРО, на якому формувався Z-звіт.

Дякуємо, що обрали Cashalot!

Інші статті

оновлення
Вийшло оновлення Кабінета Cashalot 27.11.23
У модулі Склад додано новий розділ Рух товарів, який надає можливість аналізувати інформацію про рух товарів у господарських одиницях на певну дату або за обраний період.
Детальніше
оновлення
Вийшло оновлення ПРРО Cashalot 01.03.2023
Для нас надзвичайно важливо, аби користувачі Cashalot були в курсі змін у програмі. Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення чергове оновлення ПРРО Cashalot (версія 1.00.055)
Детальніше
оновлення
Вийшло оновлення ПРРО Cashalot 27.02.2023
Для нас надзвичайно важливо, аби користувачі Cashalot були в курсі змін у програмі. Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення чергове оновлення ПРРО Cashalot (версія 1.00.054).
Детальніше
оновлення
Вийшло оновлення Кабінету Cashalot та ПРРО Cashalot 16.03.2023
Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення чергове оновлення ПРРО Cashalot (версія 1.00.056) та Кабінета Cashalot.
Детальніше
оновлення
Вийшло оновлення ПРРО Cashalot 29.11.2023
Реалізовано драйвер POS-термінала Cashalot для BAS, що надає можливість використання в обліковій системі BAS банківського термінала, підключеного до РМК Cashalot. Робота з драйверо...
Детальніше
Cashälot
в ефірі