Як діяти, якщо під час роботи із ПРРО випадково зламався ноутбук?

23.09.2024
133

На сьогоднішній день програмні РРО стали чудовою альтернативою класичним касовим апаратам. Усе більше українських бізнесів надають перевагу саме ПРРО, адже це гарантовані зручність, простота та надійність у роботі з розрахунковими операціями.

Програмна каса Cashalot від розробника Linkos Group — рішення №1 на ринку ПРРО. Вона була визнана Найкращим технологічним рішенням (Премія Спілки українських підприємців 2023 р.), а також для зручності користувачів має понад 650 представництв по всій Україні.

ПРРО Cashalot можна встановити і на ваш комп’ютер чи ноутбук, планшет або на мобільний телефон. Іноді у користувачів трапляються ситуації, коли ноутбук, на якому працював касир, зламався, а каса залишилася відкритою. У такому разі виникає запитання — як можна закрити зміну?

Розглянемо два кейси. Перший — якщо на період поломки ноутбука програмна каса була в онлайн-режимі, то зміну можна закрити двома способами:

  1. За допомогою особистого кабінету Cashalot, який  можна відкрити на будь-якому пристрої (телефон, комп’ютер, планшет) через браузер — розділ "Усі каси" на відображенні каси буде кнопка "Закрити зміну". Обираєте папку із ключем касира, вводите пароль, натискаєте "ОК" та "Відправити Z-звіт".
  2. Встановити програму Cashalot на інший пристрій. Після встановлення зайти під ключем касира, яким відкривали зміну. Після авторизації заходите у розділ "Операції — Історія операцій", натискаєте "Завантажити чеки" та обираєте поточну дату і "Завантажити". Після завантаження чеків повертаєтеся до розділу "Усі каси", заходите у зміну та натискаєте кнопку "Z-звіт".

Розглянемо інший випадок. Якщо на період зламу ноутбука ви працювали в офлайн-режимі, то чеки не передалися на фіскальний сервер. Адже чеки зберігаються на комп’ютері, і їм присвоюються внутрішні фіскальні номери. Тому чеки, які реєструвалися в офлайн-сесії, втрачаються і не будуть зареєстровані у ДПС. Виходом із ситуації є зареєструвати чеки ще раз, як нові.

Отже, обираючи ПРРО Cashalot, ви зможете реєструвати чеки, вести складський облік, отримати аналітику по чеках як на власному комп’ютері чи ноутбуці, так і на мобільному девайсі. Якщо у вас зламався ноутбук, коли програмна каса була в онлайн-режимі, найкращим рішенням буде відкрити бек-офіс з телефону або іншого девайсу і закрити зміну. В офлайн-режимі чеки втрачаються, вам потрібно сформувати їх повторно за допомогою Cashalot на іншому пристрої й зареєструвати. Користуйтеся повноцінною програмною касою Cashalot, насолоджуйтеся її перевагами, а ми потурбуємося про вашу безпеку та надамо консультацію із будь-якого питання.

Телефони технічної підтримки:

+380 67 201 06 46
+380 44 201 06 46

Обрати партнера у вашому регіоні можна тут.

Cashalot — БІЛЬШЕ НІЖ ПРОГРАМНА КАСА!

Встигніть скористатися унікальною пропозицією від Cashalot: безоплатно ПРРО на три місяці!

Акція “Спробуй, порівняй, вибирай” триває до 31.10.2024 року.

Інші новини

23.11.2023
Чому інтеграція Cashalot з «Новою поштою» — це добре для кожного клієнта?
Так, у програмному РРО Cashalot вже реалізовано інтеграцію із Новою поштою, що дає можливість автоматично реєструвати чеки у ДПС після отримання посилки покупцем на відділені Нової...
Детальніше
10.08.2022
Розширено інформацію за QR-кодом
QR-код у фіскальних чеках ПРРО Cashalot.
Детальніше
26.12.2022
Оплата за неотриманий товар карткою, а повернення коштів – готівкою: чи можливо?
Чи має право СГ повернути кошти готівкою за неотриманий товар (ненадану послугу), якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки (POS-терміналу)?
Детальніше
22.06.2023
СГ має магазин та кафетерій в одній будівлі, але різних приміщеннях: скільки ліцензій на торгівлю алкоголем отримувати?
Чи потрібно отримувати окремі ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями СГ, який має магазин та кафетерій (буфет, ресторан тощо), що знаходяться в одній будівлі, але в ок...
Детальніше
27.06.2023
Розрахунки на суму понад 50000 грн: чи можна відобразити одночасно в готівковій та в безготівковій формі?
Чи можливо проведення розрахункової операції при розрахунку з фізособою через РРО на суму понад 50000 грн з відображенням її в одному розрахунковому документі одночасно в готівкові...
Детальніше
Cashälot
в ефірі