Продавець не явився за товаром: особливості реєстрації повернення товару через служби доставки

31.08.2023
424

Реєстрація продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів через РРО проводиться одночасно з розрахунковою операцією. Це передбачено п. 5 розд. ІІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547.

Розрахунковий документ на повну суму проведеної операції, створений у паперовій та/або електронній формі, надається особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї. Розрахункова операція вважається проведеною через РРО, якщо дані про її обсяги введені в режимі реєстрації. 

Отже, у випадку неотримання або відмови від товару покупцем, при відправці їх за допомогою служб доставки достатньо в режимі реєстрації провести операцію повернення товарів на підставі квитанції від служби доставки про повернення відправлення та чеку РРО/ПРРО, в яких такі товари ідентифіковані.

Податківці наголошують, що обов’язком саме продавця товарів є організація надання інформації щодо підтвердження повернення товарів без їх продажу від служби доставки. 

Жодних актів на повернення коштів складати не потрібно, оскільки такі акти складаються лише у випадках повернення коштів покупцю, а сума повернення перевищує 100 грн.

Про особливості відображення у розрахункових документах РРО/ ПРРО назви товару та реквізитів платіжних карток читайте у Блозі та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

Інші новини

27.10.2023
ФОП-таксист: з 01.10.2023 РРО/ПРРО обов'язково
В таксі потрібно використовувати РРО/ПРРО. На сьогодні суб’єкти господарювання при наданні послуг зобов’язані проводити розрахунки за них через РРО та/або ПРРО та надавати таким сп...
Детальніше
19.08.2022
Під час відкриття зміни на ПРРО надходить повідомлення про відсутність ГО: що робити?
Які дії СГ, у разі, якщо на зареєстрований ПРРО, під час відкриття зміни, надходить повідомлення «Відсутні господарські одиниці»?
Детальніше
11.06.2024
ФОП-єдинник торгує на території села технічно-складними побутовими товарами: чи потрібно РРО / ПРРО?
Чи застосовується РРО / ПРРО підприємцями-єдинниками, які реалізують на території села технічно-складні побутові товари?
Детальніше
05.01.2024
Інтернет-магазин та РРО/ПРРО: штрафи за виявлені порушення
При черговій перевірці інтернет-магазину виявлено порушення законодавства щодо застосування РРО/ПРРО. Які штрафи?
Детальніше
26.01.2024
Інтеграція мобільного застосунку ПРРО Cashalot з мобільними POS-терміналами 3 в 1 від Printec
Мобільні POS-термінали 3 в 1 — це сучасні пристрої, які дозволяють приймати безготівкові платежі, реєструвати розрахункові операції у податковій службі і друкувати чеки.
Детальніше
Cashälot
в ефірі