Продавець не явився за товаром: особливості реєстрації повернення товару через служби доставки

31.08.2023
281

Реєстрація продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів через РРО проводиться одночасно з розрахунковою операцією. Це передбачено п. 5 розд. ІІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547.

Розрахунковий документ на повну суму проведеної операції, створений у паперовій та/або електронній формі, надається особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї. Розрахункова операція вважається проведеною через РРО, якщо дані про її обсяги введені в режимі реєстрації. 

Отже, у випадку неотримання або відмови від товару покупцем, при відправці їх за допомогою служб доставки достатньо в режимі реєстрації провести операцію повернення товарів на підставі квитанції від служби доставки про повернення відправлення та чеку РРО/ПРРО, в яких такі товари ідентифіковані.

Податківці наголошують, що обов’язком саме продавця товарів є організація надання інформації щодо підтвердження повернення товарів без їх продажу від служби доставки. 

Жодних актів на повернення коштів складати не потрібно, оскільки такі акти складаються лише у випадках повернення коштів покупцю, а сума повернення перевищує 100 грн.

Про особливості відображення у розрахункових документах РРО/ ПРРО назви товару та реквізитів платіжних карток читайте у Блозі та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

Інші новини

28.10.2022
Розрахунки із застосуванням РРО/ ПРРО: чи діє готівкове обмеження?
Чи поширюється обмеження граничної суми готівкового розрахунку, встановлене у розмірі 10000 грн/ 50000 грн, на розрахунки, які здійснюються платниками податків із застосуванням реє...
Детальніше
22.04.2024
Інтеграція Cashalot з пристроями від iMin
Ваш бізнес потребує мобільності та гнучкості? Займаєтесь роздрібною торгівлею, доставкою, таксі, надаєте кур'єрські послуги чи послуги майстра за викликом тощо?
Детальніше
13.07.2023
Застосування РРО у разі реалізації пального - роз'яснює ДПСУ
СГ, які зареєстровані платниками ПДВ та здійснюють реалізацію пального із застосуванням РРО, необхідно безумовно додержуватися вимог чинного законодавства в частині відображення у...
Детальніше
03.10.2023
Роздрібна торгівля алкоголем та тютюном у безготівковій формі: застосування РРО/ПРРО
Суб’єкт господарювання може здійснювати роздрібний продаж таких товарів у безготівковій формі за умови застосування РРО та/або ПРРО.
Детальніше
13.12.2023
До уваги користувачів ПРРО, які використовують Київстар
ДПС звертає увагу користувачів ПРРО, які для зв’язку з фіскальним сервером ДПС використовують Київстар, що до відновлення його стабільної роботи можна перейти у режим офлайн.
Детальніше
Cashälot
в ефірі