Чи ведеться журнал використання РРО з торгівлі валютними цінностями?

08.02.2024
119

Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі затверджено наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 (далі – Порядок). Його дія поширюється на усіх суб’єктів господарювання та їх представників, які здійснюють операції з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. 

Наказом Мінфіну від 23.06.2020 № 317 (далі – наказ № 317), який набрав чинності з 01 серпня 2020 року, внесені зміни до Порядку, зокрема, виключено обов’язок суб’єкта господарювання щодо реєстрації та застосування журналу використання реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. 

Отже, податківці звертають увагу, що з 01.08.2020 суб’єкти господарювання не зобов’язані реєструвати та вести журнал використання реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. Водночас, суб’єкт господарювання за власним бажанням може продовжувати вести зареєстрований до дати набрання чинності наказом № 317 журнал до моменту його закінчення чи скасування його реєстрації або вести такий журнал для внутрішнього обліку операцій з торгівлі валютними цінностями. 

Про це зазначено на сайті ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Інші новини

21.03.2023
Нова інтеграція Cashalot із системою Універсал 7
Cashalot продовжує активно розвиватися задля максимального комфорту наших користувачів. Так, вже зараз ми додали інтеграцію з системою «Універсал7».
Детальніше
31.05.2022
Статистика по чеках повернення: аналізуємо разом із Cashalot
Продовжуємо знайомити користувачів Cashalot з функціоналом та інструментами модуля «Аналітика». Цього разу ділимось інформацією про розділ «Статистика по чеках повернення».
Детальніше
12.01.2024
«Аналітика» у Cashalot — надійний помічник у веденні бізнесу
Річна аналітика бізнесу — це важливий процес, за допомогою якого підприємці оцінюють свій бізнес за минулий рік. Вона містить аналіз фінансових показників: продажі, витрати та приб...
Детальніше
15.03.2024
Кого перевірять в першу чергу щодо застосування РРО?
Д. Гетманцев назвав деякі критерії потенційно ризикових платників, до кого в першу чергу прийдуть перевіряючі щодо виконання Закону про РРО.
Детальніше
05.04.2023
Використання ПРРО при реалізації пального: чи можливо?
Чи дозволяється використовувати ПРРО під час реалізації пального?
Детальніше
Cashälot
в ефірі