Використання ПРРО при реалізації пального: чи можливо?

05.04.2023
427

Нагадуємо нашим читачам, що термін «пальне» наведений у пп. 14.1.141-1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), – нафтопродукти, скраплений газ, паливо моторне альтернативне, паливо моторне сумішеве, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, інші товари, зазначені у пп. 215.3.4 ПКУ.

Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані:

  • проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу ПРРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Поряд з цим, згідно з абз. другим п. 1 статті 3 Закону № 265 використання ПРРО при оптовій та/або роздрібній торгівлі пальним забороняється.

Про це інформує ДПСУ.

Про операції, при здійсненні яких СГ мають право не застосовувати РРО/ПРРО, читайте у Блозі Cashalot та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

Інші новини

10.07.2023
Відповідальність за нестворення щоденних Зет-звітів
СГ, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг), зобов’язані щоденно створювати у паперовій та/або електронн...
Детальніше
03.12.2021
Усе, що треба знати ФОПу, про обов'язок ведення обліку з 2022 року
З нового року держава змінила умови ведення обліку товарних запасів для деяких категорій підприємців. Тож у цьому матеріалі ми зібрали законодавчі норми та витяги нормативної бази...
Детальніше
10.08.2022
Розширено інформацію за QR-кодом
QR-код у фіскальних чеках ПРРО Cashalot.
Детальніше
07.08.2023
Модуль «Склад» від Cashalot — надійний помічник у веденні бізнесу
Cashalot завжди прагне до розвитку, щоб зробити розрахунки своїх користувачів максимально простими і зручними. Саме для вашого комфорту і був створений модуль «Склад», який доповни...
Детальніше
19.12.2022
Термін давності для застосування штрафів щодо проведення розрахунків: чи встановлено?
Чи встановлені терміни давності для застосування штрафів за порушення вимог щодо проведення розрахунків із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів?
Детальніше
Cashälot
в ефірі