Використання ПРРО при реалізації пального: чи можливо?

05.04.2023
537

Нагадуємо нашим читачам, що термін «пальне» наведений у пп. 14.1.141-1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), – нафтопродукти, скраплений газ, паливо моторне альтернативне, паливо моторне сумішеве, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, інші товари, зазначені у пп. 215.3.4 ПКУ.

Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані:

  • проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу ПРРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Поряд з цим, згідно з абз. другим п. 1 статті 3 Закону № 265 використання ПРРО при оптовій та/або роздрібній торгівлі пальним забороняється.

Про це інформує ДПСУ.

Про операції, при здійсненні яких СГ мають право не застосовувати РРО/ПРРО, читайте у Блозі Cashalot та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

Інші новини

11.04.2023
Несвоєчасне закриття зміни і формування щоденних Z-звітів через повітряну тривогу
Щодо можливого несвоєчасного закриття зміни і формування щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) через форс-мажорні обставини (повітряну тривогу, відсутність світла т...
Детальніше
11.06.2024
ФОП-єдинник торгує на території села технічно-складними побутовими товарами: чи потрібно РРО / ПРРО?
Чи застосовується РРО / ПРРО підприємцями-єдинниками, які реалізують на території села технічно-складні побутові товари?
Детальніше
25.01.2024
Чи застосовується РРО/ПРРО у разі продажу страв у навчальних закладах?
Здійснюєте продаж страв у навчальних закладах: чи необхідно застосовувати РРО/ПРРО?
Детальніше
01.09.2023
Програмний РРО Cashalot святкує три роки
Програмний РРО Cashalot вже три роки поспіль допомагає своїм користувачам вести розрахунки максимально зручно та ще за вигідною ціною. Які зміни та удосконалення відбулись за це ча...
Детальніше
05.12.2022
Оплата за товари здійснюється за допомогою QR-коду: чи застосовувати РРО/ПРРО?
Чи зобов’язаний застосовувати СГ РРО та/або ПРРО у разі реалізації товарів, робіт (послуг), оплата за які здійснюється за допомогою QR-коду?
Детальніше
Cashälot
в ефірі