Продаж кавових напоїв у МАФі: який тип об’єкта оподаткування зазначати у ф. № 20-ОПП?

06.02.2024
167

Податківці інформують, що обрання відповідного типу об’єкта оподаткування або об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням або через який провадиться діяльність, із рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування здійснюється з урахуванням виду діяльності, для якої такий об’єкт оподаткування відкривається, створюється чи реєструється, та відповідності об’єкта за своїм функціональним призначенням до наявного типу у довіднику. 

У разі відсутності у довіднику того типу об’єкта оподаткування, який відповідає його назві, суб’єкт господарювання обирає із довідника той тип, який найбільше відповідає змісту, функціональному призначенню та виду діяльності суб’єкта господарювання. 

При заповненні повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, суб’єкт господарювання, який здійснює продаж кавових напоїв у МАФі, обирає тип об’єкта оподаткування, що характеризує відповідний вид діяльності, наприклад: «665 – кафетерій», «322 – магазин-кафе», «691 – кафе-бар». У графі 4 «Найменування об’єкта оподаткування» Повідомлення за ф. № 20-ОПП можна зазначити «Кав’ярня». 

Про це повідомлено на сайті ГУ ДПС у Івано-Франківській області. 

Нагадаємо нашим користувачам, що в програмі M.E.Doc форма № 20-ОПП (ідентифікатор форми J/F1312005) доступна для зручного заповнення та подання до контролюючих органів. 

Про особливості заповнення розділу 3 повідомлення за формою № 20-ОПП з прикладом заповнення у програмі M.E.Doc читайте тут.

Інші новини

29.01.2024
Функції старшого касира у разі застосування ПРРО
На даний час при використанні ПРРО дозволяється здійснювати вхід та працювати тільки тим касирам, яких СГ зазначив у Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертиф...
Детальніше
26.07.2023
Мобільний ПРРО Cashalot — вибір, який подобається бізнесу
Наші користувачі певно знають, що українських підприємців очікують зміни у веденні торгівлі у зв’язку з прийняттям законопроєкту 8401.
Детальніше
18.01.2024
Чи штрафують продавця за відсутність розмінної монети?
Чи передбачена відповідальність СГ за невидачу та/або не забезпечення видачі споживачу розмінної монети?
Детальніше
03.04.2023
До уваги платників, які здійснюють операції з реалізації алкогольних напоїв!
Відсутність реквізитів марок акцизного податку у фіскальних касових чеках, які формуються РРО та ПРРО, при продажу алкогольних напоїв призводить до формування не відповідних розрах...
Детальніше
16.05.2023
Відображення в чеках РРО/ПРРО коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД
ДПСУ звертає увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, у тому числі відображення коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.
Детальніше
Cashälot
в ефірі