Продаж кавових напоїв у МАФі: який тип об’єкта оподаткування зазначати у ф. № 20-ОПП?

06.02.2024
318

Податківці інформують, що обрання відповідного типу об’єкта оподаткування або об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням або через який провадиться діяльність, із рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування здійснюється з урахуванням виду діяльності, для якої такий об’єкт оподаткування відкривається, створюється чи реєструється, та відповідності об’єкта за своїм функціональним призначенням до наявного типу у довіднику. 

У разі відсутності у довіднику того типу об’єкта оподаткування, який відповідає його назві, суб’єкт господарювання обирає із довідника той тип, який найбільше відповідає змісту, функціональному призначенню та виду діяльності суб’єкта господарювання. 

При заповненні повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, суб’єкт господарювання, який здійснює продаж кавових напоїв у МАФі, обирає тип об’єкта оподаткування, що характеризує відповідний вид діяльності, наприклад: «665 – кафетерій», «322 – магазин-кафе», «691 – кафе-бар». У графі 4 «Найменування об’єкта оподаткування» Повідомлення за ф. № 20-ОПП можна зазначити «Кав’ярня». 

Про це повідомлено на сайті ГУ ДПС у Івано-Франківській області. 

Нагадаємо нашим користувачам, що в програмі M.E.Doc форма № 20-ОПП (ідентифікатор форми J/F1312005) доступна для зручного заповнення та подання до контролюючих органів. 

Про особливості заповнення розділу 3 повідомлення за формою № 20-ОПП з прикладом заповнення у програмі M.E.Doc читайте тут.

Інші новини

21.03.2023
Нова інтеграція Cashalot із системою Універсал 7
Cashalot продовжує активно розвиватися задля максимального комфорту наших користувачів. Так, вже зараз ми додали інтеграцію з системою «Універсал7».
Детальніше
17.11.2022
Продаж товарів з доставкою через служби доставки: що з фіскальним чеком?
У якому випадку треба видавати фіскальний чек РРО/ПРРО, а коли можна і без нього при продажу товарів із доставкою?
Детальніше
15.03.2024
Кого перевірять в першу чергу щодо застосування РРО?
Д. Гетманцев назвав деякі критерії потенційно ризикових платників, до кого в першу чергу прийдуть перевіряючі щодо виконання Закону про РРО.
Детальніше
22.09.2022
Залишок готівки в касі в ПРРО Cashаlot
Як зберегти залишок всієї готівки в касі для наступної зміни у ПРРО Cashаlot – дізнайтесь у статті.
Детальніше
10.06.2024
Що потрібно знати про програмні РРО від Linkos Group і чому вони необхідні сучасним бізнесам — розповіли на IT-конференції Форсайт 2.4
На бізнес-конференції Форсайт 2.4 від Linkos Group керівник відділу супроводу корпоративних клієнтів ПРРО Олексій Коновалов розповів, чому бізнес переходить на програмні каси наві...
Детальніше
Cashälot
в ефірі