Якщо на одній ГО два ПРРО: чи можна їх використовувати одночасно одним касиром?

10.05.2024
313

Програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) реєструється на окрему господарську одиницю, реквізити якої зазначаються у розрахунковому документі (чеку). 

Касир, що здійснює розрахункові операції засобами таких ПРРО, має засвідчувати відкриття зміни, проведення розрахункової операції шляхом накладання на повідомлення про відкриття зміни, розрахунковий документ/ фіскальні звітні чеки свого електронного підпису або електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО.  

Використовувати два ПРРО можна почергово тільки одним касиром. 

Для одночасного використання двох ПРРО суб’єкту господарювання, у т. ч. фізособі – підприємцю – платнику єдиного податку – касиру, необхідно реєструвати для кожної каси окремий ключ за допомогою Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за ф. № 5-ПРРО (ідентифікатор форми J/F1391802). 

Відповідь розміщена на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20.

 

Інші новини

31.05.2021
Де взяти КЕП для програмних РРО та як їх зареєструвати у ДПС?
КЕП для програмного РРО можна отримати у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Наприклад, у партнера ПРРО Cashalot — ЦСК «Україна».
Детальніше
06.10.2023
Відмова у реєстрації ПРРО: коли можлива?
У яких випадках контролюючий орган відмовляє в реєстрації ПРРО? Це передбачено п. 6 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахунков...
Детальніше
30.05.2023
Штрафи за порушення порядку використання РРО та ПРРО планують повернути з 1 липня
З 01.07.2023 року планують відновити штрафи, в тому числі за незастосування РРО/ПРРО.
Детальніше
01.09.2023
Програмний РРО Cashalot святкує три роки
Програмний РРО Cashalot вже три роки поспіль допомагає своїм користувачам вести розрахунки максимально зручно та ще за вигідною ціною. Які зміни та удосконалення відбулись за це ча...
Детальніше
21.03.2024
Чи передбачено обмеження щодо кількості створених РРО/ПРРО Зет-звітів?
СГ протягом дня в ПРРО може відкрити нову робочу зміну у разі формування фіскального звітного чека (Зет-звіту) та закриття попередньої зміни.
Детальніше
Cashälot
в ефірі