Якщо на одній ГО два ПРРО: чи можна їх використовувати одночасно одним касиром?

10.05.2024
685

Програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) реєструється на окрему господарську одиницю, реквізити якої зазначаються у розрахунковому документі (чеку). 

Касир, що здійснює розрахункові операції засобами таких ПРРО, має засвідчувати відкриття зміни, проведення розрахункової операції шляхом накладання на повідомлення про відкриття зміни, розрахунковий документ/ фіскальні звітні чеки свого електронного підпису або електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО.  

Використовувати два ПРРО можна почергово тільки одним касиром. 

Для одночасного використання двох ПРРО суб’єкту господарювання, у т. ч. фізособі – підприємцю – платнику єдиного податку – касиру, необхідно реєструвати для кожної каси окремий ключ за допомогою Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за ф. № 5-ПРРО (ідентифікатор форми J/F1391802). 

Відповідь розміщена на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20.

 

Інші новини

04.09.2023
Розмінна монета: як правильно внести до РРО/ПРРО?
Розмінна монета, отримана з каси підприємства, або яка зберігається на місці проведення розрахунків має проводитися через РРО/ПРРО.
Детальніше
15.08.2024
Отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та/або тютюновими виробами: за якими документами?
Які документи необхідно подати для отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та/або тютюновими виробами?
Детальніше
17.04.2024
Повернення товарів при відправці за допомогою служб доставки
Протягом якого терміну та на підставі якого документа потрібно провести через РРО/ПРРО операцію повернення товарів у випадку неотримання або відмови від товарів покупцем, при відпр...
Детальніше
22.06.2023
СГ має магазин та кафетерій в одній будівлі, але різних приміщеннях: скільки ліцензій на торгівлю алкоголем отримувати?
Чи потрібно отримувати окремі ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями СГ, який має магазин та кафетерій (буфет, ресторан тощо), що знаходяться в одній будівлі, але в ок...
Детальніше
Cashälot
в ефірі