Еквайринг від Абанку в мобільному застосунку Cashalot (IT-конференція Форсайт 2.4)

11.07.2024
211

Цьогорічна IT-конференція Форсайт 2.4 від компанії Linkos Group, яка займається розробкою цифрових рішень для автоматизації бізнесу, пройшла у форматі бізнес-класики: на заході провели паралель між процесом створення сучасних технологічних рішень і творів мистецтва. Провідні спеціалісти Linkos Group, партнери та клієнти компанії, представники держави провели панельні дискусії та презентували інноваційні продукти, які можна порівняти із шедеврами класичного мистецтва.

У рамках заходу керівник відділу супроводу корпоративних клієнтів ПРРО Linkos Group Олексій Коновалов разом із керівницею проєкту Еквайринг Абанк Аллою Ігнатенко розповіли про реалізацію спільної інтеграції та як працює еквайринг Абанку в мобільному застосунку Cashalot.

 

Cashalot від Linkos Group — програма для реєстрації
чеків у ДПС та автоматизації касової роботи. Та насправді він більше, ніж просто програмна каса. Це мультифункціональний сервіс, який поєднує програмний РРО, складський облік, аналітику роботи кас і касирів.

“Я працюю в Абанку вже 12 років, спробувала багато продуктів і різних напрямків. Останні два роки займаюсь розвитком еквайрингу в Абанку”, — прокоментувала Алла Ігнатенко.

Що потрібно знати про Абанк

Абанк — це народний банк. Уже два роки поспіль він отримує це звання за реальними відгуками клієнтів на сайті Мінфін, які модеруються та перевіряються. Абанк активно підтримує ЗСУ не тільки з початку повномасштабного вторгнення, а й із часів АТО. Продуктова лінійка Абанку представлена як для фізичних осіб, так і для малого та середнього бізнесів, і для корпоративних клієнтів.

Види еквайрингу від Абанку

  • POS-термінали
  • Термінал у смартфоні
  • QR-еквайринг
  • Інтернет-еквайринг

“Еквайринг в Абанку достатньо молодий, він стартував у 2021 році. Як і всі, ми починали із POS-терміналів, звичайного наземного еквайрингу. Кожен наш наступний продукт був реалізований під запит клієнта. Наша місія — допомагати клієнтам знаходити фінансові рішення, надаючи якісне обслуговування та зручні сервіси. Як тільки до нас почали звертатися клієнти із запитами, що їм недостатньо POS-терміналів, ми втілили реалізацію термінал у смартфоні, тобто технологію Tap to Рhone у мобільному застосунку A24Pay. У травні 2024-го якраз відсвяткували рік від запуску продукту.  QR-еквайринг та інтернет-еквайринг в Абанку з'явилися зовсім нещодавно. Ми готові до викликів, хочемо під запити клієнтів здійснювати якісну реалізацію, у нас працюють професійні розробники, і вони зазвичай позитивно відгукуються на нові виклики технологічних рішень”, — зауважила Алла Ігнатенко.

Tap to Рhone — інноваційний метод оплати

Як це працює? Використовується окремий мобільний застосунок А24Рay, встановлений на смартфон Android не нижче 9 та з модулем NFС.

“Абанк не першим реалізував функцію Tap to Рhone, однак ми пишаємося тим, що наш термінал у смартфоні, застосунок А24Рay, був створений під час війни українською компанією. Адже таким чином ми підтримуємо українське, український бізнес, не замовляючи продукти в іноземних компаній. Функцію Tap to Рhone ми пропонуємо великим клієнтам, у яких є кур’єрські доставки, та торговцям які здійснюють реалізацію своїх товарів за межами торгової точки. Відповідно, наше спільне рішення із Cashalot було втілено на запит клієнта. До нас звернулася компанія, яка працює тільки із Cashalot, і попросила Абанк зробити інтеграцію. Ми погодилися і не пошкодували”, — поділилася досвідом Алла Ігнатенко.

Переваги технології Tap to Рhone

Tap to Рhone як технологія безконтактних платежів зручна для абсолютно всіх клієнтів. Адже ми живемо в умовах війни, возити із собою термінал некомфортно. Також технологія не передбачає абонплату за оренду, як у звичайному Pos-терміналі. Єдиний тариф, який надається клієнтам Абанку, а саме 1,2% — найнижчий, який є зараз на ринку. Він дійсний для карток українських та  іноземних банків, а це дозволяє клієнту суттєво зекономити.

Функціонал застосунку Tap to Рhone

  • Приймання безконтактних оплат
  • Скасування та повернення платежів
  • Перегляд журналу операцій
  • Аналітика та звіти

“В Абанк також є функція, якою особливо пишаємося. Ми першими реалізували її під запит клієнта. Абанк готовий відшкодовувати кошти від еквайрингу погодинно протягом дня. Тобто якщо у вас велика компанія, і вам потрібні кошти у цей момент для обігу, оплачувати послуги інших компаній, то Абанк готовий з 11 год. ранку до 20-ї вечора відшкодувати кошти від еквайрингу. Виписку по цих коштах ви зможете отримати наступного дня вранці на електронну пошту”, — розповіла Алла Ігнатенко.

Як працюють застосунки А24Рay та Cashalot

Інтеграція Абанку із ПРРО Cashalot дозволяє бути постійно мобільним, — прокоментував Олексій Коновалов.  — У нинішній ситуації в Україні це дуже важливо для бізнесу — використовувати власний пристрій, а не брати в оренду. Щоб скористатися даною функцією, необхідно мати застосунки А24Рay та Cashalot. У додатку Cashalot потрібно обрати застосування А24Рay за замовчуванням як платіжний термінал, після чого при оплаті карткою Cashalot автоматично викликатиме даний застосунок. Клієнту достатньо прикласти до тильної сторони смартфона картку або телефон із модулем NFC і провести оплату. Якщо оплата пройде успішно, чек буде зареєстровано автоматично”.

Отже, еквайринг в мобільному застосунку Cashalot — це майбутнє отримання платежів. Цим простим та зручним способом може користуватися кожен: як фізичні особи, так і малий та середній бізнес і корпоративні клієнти. За допомогою технології Tap to Рhone вам більше не потрібно возити із собою термінал і платити оренду за абонплату. Технологія дозволить безконтактно приймати оплату, скасовувати та повертати платежі, переглядати свій журнал операцій, стежити за аналітикою та вести звітність.

Інші новини

19.01.2023
Чи застосовує СГ РРО/ПРРО у разі, якщо банк в межах кредитного договору здійснює переказ коштів за товари (послуги)?
Закон № 265 визначає загальні положення застосування РРО/ПРРО при проведенні оплат за товари (послуги) та не передбачає розподілу щодо застосування таких реєстраторів в залежності...
Детальніше
08.02.2023
Хто в 2023 році повинен мати pos-термінали та яка відповідальність?
У 2023 році pos-термінали зобов’язані встановити усі торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб незалежно від пл...
Детальніше
05.06.2023
Застосування РРО у разі реалізації путівок
Чи застосовується РРО при проведенні розрахунку в касі підприємства з часткової оплати вартості путівки ФСС з тимчасової втрати працездатності?
Детальніше
29.07.2022
Корисний функціонал Cashalot 2022: робота з касою
Cashalot постійно розвивається і вдосконалюється. Так, з початку 2022 року для максимально зручної та ефективної роботи, ми випустили оновлення, які полегшують роботу з касою.
Детальніше
Cashälot
в ефірі