Видача готівки з місця проведення розрахунків: що з РРО?

27.05.2024
200

Внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватися через РРО або ПРРО з використанням операцій «службове внесення» та «службова видача», якщо такі внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій: 

  • операція «службове внесення» використовується для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання Зет-звіту; 
  • операція «службова видача» використовується для реєстрації суми готівки, яка вилучається з місця проведення розрахунків та/або видається держателям електронних платіжних засобів. 

Це визначено п. 6 розд. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 та п. 9 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14.06.2016 р. № 547». 

Проведення операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів здійснюється суб’єктами господарювання із використанням РРО або ПРРО у порядку, визначеному Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР та нормативно-правовим актом Нацбанку з питань ведення касових операцій у національній валюті в Україні. 

Про це нагадали податківці ДПС у Рівненській області. 

Інші новини

11.01.2023
Особливості при програмуванні найменування підакцизного товару з 01.01.2023
Які особливості слід враховувати СГ з 01.01.2023 при програмуванні найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД версії 2022 р...
Детальніше
27.11.2023
Що робити, коли закінчується строк служби РРО?
Для скасування реєстрації РРО, визначені строки експлуатації якого закінчилися, суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву за формою № 4-РРО.
Детальніше
19.12.2022
Термін давності для застосування штрафів щодо проведення розрахунків: чи встановлено?
Чи встановлені терміни давності для застосування штрафів за порушення вимог щодо проведення розрахунків із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів?
Детальніше
12.07.2023
Торгуєте продукцією власного виробництва: чи зобов’язані приймати картки?
Чи зобов’язані СГ (торговці) забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків, у т. ч. з використанням ЕПЗ при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва, які м...
Детальніше
01.12.2023
Інтернет- торгівля: коли формувати касовий чек?
Чи буде штраф, якщо чек сформовано не на дату отримання попередньо оплачених коштів на рахунок, а у момент відвантаження товару?
Детальніше
Cashälot
в ефірі