Видача готівки з місця проведення розрахунків: що з РРО?

27.05.2024
288

Внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватися через РРО або ПРРО з використанням операцій «службове внесення» та «службова видача», якщо такі внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій: 

  • операція «службове внесення» використовується для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання Зет-звіту; 
  • операція «службова видача» використовується для реєстрації суми готівки, яка вилучається з місця проведення розрахунків та/або видається держателям електронних платіжних засобів. 

Це визначено п. 6 розд. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 та п. 9 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14.06.2016 р. № 547». 

Проведення операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів здійснюється суб’єктами господарювання із використанням РРО або ПРРО у порядку, визначеному Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР та нормативно-правовим актом Нацбанку з питань ведення касових операцій у національній валюті в Україні. 

Про це нагадали податківці ДПС у Рівненській області. 

Інші новини

10.08.2022
Розширено інформацію за QR-кодом
QR-код у фіскальних чеках ПРРО Cashalot.
Детальніше
18.04.2024
Розрахунки за товари подарунковим сертифікатом
Яким чином СГ повинен проводити розрахунки через РРО та/або ПРРО за товари, які отримує покупець за допомогою подарункового сертифіката або з використанням відомостей, талонів, без...
Детальніше
25.11.2022
За порушення РРО, вчинені під час ВС, будуть штрафувати - роз'яснення від ДПС
У разі встановлення порушень використання РРО під час війни штрафні санкції будуть застосовуватись після припинення або скасування воєнного стану. Деталі - у нашому матеріалі.
Детальніше
06.06.2022
POS-термінал Ощадбанк
Для здійснення розрахунків банківською карткою з використанням POS-термінала Ощадбанк необхідно під’єднати POS-термінал до пристрою, на якому встановлено ПРРО Cashӓlot
Детальніше
22.09.2022
Залишок готівки в касі в ПРРО Cashаlot
Як зберегти залишок всієї готівки в касі для наступної зміни у ПРРО Cashаlot – дізнайтесь у статті.
Детальніше
Cashälot
в ефірі