Програма «Національний кешбек» офіційно стартувала

16.10.2024
42

11 жовтня 2024 р. після етапу бета-тестування офіційно стартувала програма підтримки громадян «Національний кешбек». Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Ю. Свириденко під час виступу на бізнес-форумі «Зроблено в Україні». 

За її словами, основні торгівельні мережі вже маркують свої магазини, де діє програма, і позначають на полицях товари, на які нараховується «Національний кешбек». Споживачі бачать в Дії нарахований кешбек на наступний день після здійснення покупки. 

«Національний кешбек» – ініційована Президентом України програма підтримки громадян. Умовою її надання є купівля місцевих товарів. Така форма підтримки формує додатковий попит на українські товари з боку громадян, а також допоможе змінити споживчі звички українців, щоб українське стало товаром першого вибору. 

Нагадаємо, щоб отримувати кешбек від держави необхідно: 

  • Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення. До програми долучилися такі банки: ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро. 
  • Визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки, і надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції з цих карток в магазинах-учасниках програми.
  • Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек. 
  • У Дії в розділі Сервіси обрати картку «Національний кешбек» для виплат. 

Остання умова щодо позначення в Дії картки для виплат “Національного кешбеку” є необхідної для отримання виплати. Тим, хто відкрив картку для виплат в банку, але не позначив її в Дії, необхідно це зробити. 

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму. Виключення – підакцизна продукція (пальне, тютюн та міцний алкоголь). Також кешбек поширюється на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту і медові напої.  

Максимальна сума виплат – 3 тис. грн на місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. 

Отримані за участь у програмі «Національний кешбек» кошти можна буде витратити на послуги – комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок, спорт, кіно та ін.

Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації. 

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31.01.2025 р. 

Про це повідомило Мінекономіки. 

Також читайте на цю тему на сайті Cashalot та на нашому Телеграм-каналі: 

 

Інші новини

27.05.2024
Видача готівки з місця проведення розрахунків: що з РРО?
Податківці нагадали про видачу готівки з місця проведення розрахунків. Внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватися через РРО або ПРРО з використ...
Детальніше
02.10.2024
Чи можна здійснювати роздрібну торгівлю алкоголем та тютюновими виробами через інтернет-магазин?
Чи може СГ здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, через інтернет-магазин?
Детальніше
20.02.2023
Про особливості законодавства у сфері розрахункових операцій - роз'яснює ДПСУ
Податківці надали роз'яснення щодо використання РРО та обов’язку забезпечити обов’язкове приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари.
Детальніше
29.07.2022
Корисний функціонал Cashalot 2022: робота з касою
Cashalot постійно розвивається і вдосконалюється. Так, з початку 2022 року для максимально зручної та ефективної роботи, ми випустили оновлення, які полегшують роботу з касою.
Детальніше
15.03.2024
Кого перевірять в першу чергу щодо застосування РРО?
Д. Гетманцев назвав деякі критерії потенційно ризикових платників, до кого в першу чергу прийдуть перевіряючі щодо виконання Закону про РРО.
Детальніше
Cashälot
в ефірі