Щодо необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів

20.10.2022
630

ДПС на постійній основі проводить аналіз фінансово-господарських операцій суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО).

Так, у ході здійснення податкового контролю за результатами аналізу розрахункових документів, проведених через РРО/ПРРО (дані СОД РРО) зазначених суб’єктів господарювання, у багатьох випадках виявлено невідображення у відповідних графах розрахункових документів кодів УКТ ЗЕД, що відносяться до алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

https://lh3.googleusercontent.com/jtA2_nhGExCpBz674CHeZWO1VS8Gd62l1s61VZ1OI9B-Mco3czLAZ648jtvlI-wytpnhFPrZmmVJDF5bijChPSwCIPzQ9bAVuCrVeCoddyCiPXr0XfPtL27luOd4yi6zfGIZWrf4reDZBGNBcoA8wQBF07IGMcd3zrDUW0_1cHdgy1uZZLKvbnbDaA За нормами чинного законодавства код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД є обов’язковим реквізитом та єдиним уніфікованим ідентифікатором товарів, що відображається у розрахункових документах, які створюються РРО при проведенні розрахункових операцій з продажу товарів (у т. ч. алкогольних напоїв та тютюнових виробів).

Невідображення суб’єктами господарювання в чеках РРО коду УКТ ЗЕД призводить до застосування фінансової санкції до такого суб’єкта у розмірі 300 нмдг, тобто 5100 грн (п. 7 ст. 17 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР).

Отже, ДПС вкотре звертає увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування підакцизних товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та відображення реквізитів марок акцизного податку при продажу алкогольних напоїв.

Інші новини

06.10.2023
Відмова у реєстрації ПРРО: коли можлива?
У яких випадках контролюючий орган відмовляє в реєстрації ПРРО? Це передбачено п. 6 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахунков...
Детальніше
17.10.2023
Технічний збій в роботі серверу ДПС: що робити СГ?
Які дії СГ у разі отримання повідомлення про технічний збій в роботі серверу ДПС (відсутній зв’язок з сервером ДПС)?
Детальніше
12.12.2022
Аварійне відключення світла протягом війни: чи буде відповідальність за нестворення Z-звітів?
Чи передбачена відповідальність до СГ за нестворення (несвоєчасне створення) щоденних Z-звітів на РРО/ПРРО з причини потенційного/аварійного відключення електроенергії у період дії...
Детальніше
29.01.2024
Функції старшого касира у разі застосування ПРРО
На даний час при використанні ПРРО дозволяється здійснювати вхід та працювати тільки тим касирам, яких СГ зазначив у Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертиф...
Детальніше
22.03.2023
Як скасувати реєстрацію РРО, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях
Яким чином здійснюється скасування реєстрації РРО, що знаходяться на територіях, які тимчасово окуповані або на яких ведуться бойові дії?
Детальніше
Cashälot
в ефірі