Скасування помилково проведеної суми розрахунку через РРО/ПРРО

27.02.2024
441

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій або безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані щоденно створювати у паперовій/електронній формі РРО або ПРРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій. Ці вимоги передбачені п. 9 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі - Закон № 265).  

Фіскальний звітний чек - це документ встановленої форми, створений у паперовій та/або електронній формі (електронний фіскальний звітний чек) РРО/ПРРО, що містить дані денного звіту, під час створення якого інформація про обсяг виконаних розрахункових операцій заноситься відповідно до фіскальної пам’яті РРО або фіскального сервера контролюючого органу. 

Відповідно до Вимог щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування, затверджених постановою Кабміну від 18.02.2002 р. № 199, Зет-звіт - це денний звіт з обнуленням інформації в оперативній пам’яті та внесенням її до фіскальної пам’яті реєстратора. 

Порядок застосування РРО/ПРРО визначено відповідними порядками, затвердженими наказом Мінфіну від 14.06.2016 № 547

Зверніть увагу! Ні Законом № 265, ні порядками чи будь-якими іншими нормативно-правовими актами України не передбачено механізму скасування помилково проведеної через РРО/ПРРО суми розрахунку після створення щоденного Зет-звіту та закриття робочої зміни касира. 

Таке роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі “ЗІР”, категорія 109.02. 

Інші новини

18.08.2022
Програмний РРО Cashalot святкує два роки
Сьогодні програмний РРО — це не просто програмка для реєстрації чеків у ДПС, це справжній помічник кожного підприємця, який дбає про свій бізнес та цінує свій час.
Детальніше
13.09.2023
ФОП надає послуги через мережу інтернет через платіжний сервіс WayForPay: чи застосовувати РРО/ПРРО?
Чи потрібно ФОП, який надає послуги через мережу інтернет (відсутнє конкретне місце розрахунків), при отриманні оплати через платіжний сервіс WayForPay застосовувати РРО/ПРРО?
Детальніше
09.07.2024
Зміна адреси ГО: чи скасовувати реєстрацію ПРРО?
Чи потрібно скасовувати реєстрацію ПРРО у разі зміни адреси господарської одиниці? У разі зміни найменування або адреси господарської одиниці, де використовується програмний реєстр...
Детальніше
31.08.2022
Зміни по ГО за ф. 20-ОПП: як подати ф. № 1-ПРРО?
Розглянемо алгоритм дій при зміні інформації по господарській одиниці за ф. № 20-ОПП. Як потім подати форму № 1-ПРРО і врахувати усі особливості?
Детальніше
13.02.2024
При застосуванні РРО/ПРРО – чи поширюються готівкові обмеження?
Платежі понад установлені граничні суми проводяться через надавачів платіжних послуг шляхом переказу коштів із рахунку на рахунок або внесення коштів до кас надавачів платіжних пос...
Детальніше
Cashälot
в ефірі