Скасування помилково проведеної суми розрахунку через РРО/ПРРО

27.02.2024
212

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій або безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані щоденно створювати у паперовій/електронній формі РРО або ПРРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій. Ці вимоги передбачені п. 9 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі - Закон № 265).  

Фіскальний звітний чек - це документ встановленої форми, створений у паперовій та/або електронній формі (електронний фіскальний звітний чек) РРО/ПРРО, що містить дані денного звіту, під час створення якого інформація про обсяг виконаних розрахункових операцій заноситься відповідно до фіскальної пам’яті РРО або фіскального сервера контролюючого органу. 

Відповідно до Вимог щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування, затверджених постановою Кабміну від 18.02.2002 р. № 199, Зет-звіт - це денний звіт з обнуленням інформації в оперативній пам’яті та внесенням її до фіскальної пам’яті реєстратора. 

Порядок застосування РРО/ПРРО визначено відповідними порядками, затвердженими наказом Мінфіну від 14.06.2016 № 547

Зверніть увагу! Ні Законом № 265, ні порядками чи будь-якими іншими нормативно-правовими актами України не передбачено механізму скасування помилково проведеної через РРО/ПРРО суми розрахунку після створення щоденного Зет-звіту та закриття робочої зміни касира. 

Таке роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі “ЗІР”, категорія 109.02. 

Інші новини

21.12.2021
Новий застосунок Cashalot — касові операції переходять у смартфон
Новий застосунок Cashalot — касові операції переходять у смартфон
Детальніше
15.08.2022
Проведення розрахунків через касу або РРО: скільки ПН складати?
Законодавчо не заборонено складати окремі ПН при проведенні протягом дня розрахунків через касу/РРО/ПРРО або через банківську установу чи платіжний пристрій. Деталі - у нашому мате...
Детальніше
02.09.2021
Як зареєструвати ПРРО?
Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі.
Детальніше
20.12.2021
ПРРО Cashalot інтегровано до облікової системи ENOT
Лінійка інтеграційних рішень ПРРО Cashalot з обліковими системами стала ще більшою. Програмна каса Cashalot до новорічних свят приготувала подарунок усім закладам сфери PET.
Детальніше
26.02.2024
Мультимерчант у Cashalot: розділяємо оплати між різними рахунками
Функція мультимерчанта тепер доступна у ПРРО Cashalot для користувачів POS-терміналів від ПриватБанку. Поява мультимерчанта значно спрощує ведення обліку та розрахунків для тих, хт...
Детальніше
Cashälot
в ефірі