Залишок готівки в касі в ПРРО Cashаlot

22.09.2022
1628

Продовжуємо інформувати Вас про корисні функції ПРРО Cashаlot.

Сьогодні розкажемо про таку функцію, як збереження залишку всієї готівки в касі для наступної зміни.

У попередніх матеріалах ми вже інформували Вас про появу цього функціоналу. Докладно читайте тут. З цього приводу нам прийшло багато схвальних звернень від наших користувачів, тому у цій статті ми розберемося в цій темі більш детально.

Для того, щоб зберегти готівку в касі для наступної зміни, необхідно зробити відповідні налаштування у Кабінеті користувача Cashӓlot у розділі Всі каси – Налаштування – Налаштування залишку готівки в касі.

Це можна зробити двома способами:

Варіант 1. В налаштуваннях у Кабінеті користувача Cashӓlot для ПРРО можна активувати лише опцію Залишати всю готівку в касі (рис. 1), тоді:

• після закриття поточної зміни вся сума залишку готівки буде зберігатися у програмі та переноситися до наступної зміни при її відкритті із операцією Службове внесення;

• контроль щодо ліміту залишку готівки в касі на кінець зміни не здійснюється;

• при закритті поточної зміни операція Службова видача не буде виконуватися.

Рис. 1

Отже, у разі налаштування цим способом ПРРО буде виконувати операцію “Службова видача” з урахуванням встановлених налаштувань та зберігати суму залишку готівки в касі на кінець зміни.

Для наших користувачів ми розробили ще один варіант налаштування залишку готівки в касі, за допомогою якого Ви зможете контролювати суми залишку готівки в касі на кінець зміни у межах встановленого ліміту. Цей варіант забезпечує можливість додатково встановлювати ліміт: ПРРО буде контролювати, щоб Ваш залишок не перевищував ліміт в касі.

Варіант 2. Якщо в налаштуваннях у Кабінеті користувача Cashӓlot для ПРРО буде одночасно встановлено Ліміт залишку готівки в касі та активовано опцію Залишати всю готівку в касі (рис. 2):

• при закритті зміни буде здійснюватись контроль щодо суми залишку готівки в касі на кінець зміни у межах встановленого ліміту;

• операція Службова видача при закритті поточної зміни не буде виконуватися за умови, що сума залишку готівки в касі на кінець зміни не перевищує задане значення ліміту;

• після закриття поточної зміни сума залишку готівки в межах ліміту буде зберігатися у програмі та переноситися до наступної зміни при її відкритті із операцією Службове внесення.

Рис. 2

Отже, при налаштуванні згідно з Варіантом 2 ПРРО буде додатково здійснювати контроль щодо суми залишку готівки в касі на кінець зміни у межах встановленого ліміту. За такого налаштування, при закритті зміни, операція Службова видача буде виконуватися на суму залишку готівки, що перевищує встановлений ліміт.

РЕЗЮМЕ. Якщо Ви налаштовуєте опцію зберігання всієї готівки в касі, рекомендуємо додатково встановлювати граничну суму залишку готівки згідно з Варіантом 2. Цей варіант налаштування допоможе Вам контролювати допустиму суму накопичення готівкової виручки в касі, навіть якщо у Вас немає обов’язку встановлювати ліміт каси, але є необхідність вилучати готівку з місця проведення розрахунків при досягненні певної суми залишку готівки.

Про налаштування залишку готівки в касі в межах встановленого ліміту читайте в Блозі Cashаlot та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

Інші новини

31.01.2024
Модуль «Склад» — ваш надійний помічник для ведення обліку товарних запасів
Використовуєте у своїй діяльності облік, як контроль за товарними запасами? Тоді вам потрібен помічник для максимально зручної роботи із обліком товарних запасів. Надійне рішення —...
Детальніше
16.05.2022
Аналітика від Cashalot — дієва допомога для бізнесу
Cashalot пропонує дієвий інструмент для підприємців, який забезпечує здійснення всіх необхідних засобів щодо контролю за важливими бізнес-показниками. У матеріалі докладно розкажем...
Детальніше
16.05.2023
Відображення в чеках РРО/ПРРО коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД
ДПСУ звертає увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, у тому числі відображення коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.
Детальніше
17.11.2022
Продаж товарів з доставкою через служби доставки: що з фіскальним чеком?
У якому випадку треба видавати фіскальний чек РРО/ПРРО, а коли можна і без нього при продажу товарів із доставкою?
Детальніше
17.08.2022
Касові зміни: аналітика від Cashalot
Про те, як проаналізувати стан змін у ПРРО та підсумкові дані по розрахункових операціях, ділимось у нашому матеріалі.
Детальніше
Cashälot
в ефірі