Чи має право СГ використовувати одну печатку на всіх ПРРО, які зареєстровані на кожну окрему господарську одиницю?

23.02.2023
609

Нагадаємо нашим читачам, що ч. 2 ст. 12 Закону України «Про електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 р. № 2155-VIII (далі – Закон № 2155) встановлено, що користувачі електронних довірчих послуг зобов’язані, зокрема, забезпечувати конфіденційність та неможливість доступу інших осіб до особистого ключа та невідкладно повідомляти надавача електронних довірчих послуг про підозру або факт компрометації особистого ключа.

Компрометація особистого ключа – будь-яка подія, що призвела або може призвести до несанкціонованого доступу до особистого ключа (пп. 26 ч. 1 ст. 1 Закону № 2155).

Отже, суб’єкт господарювання має право використовувати одну печатку на всіх програмних реєстраторах розрахункових операцій (далі – ПРРО), які зареєстровані на кожну окрему господарську одиницю, якщо такі ПРРО не потребують задіяння касирів.

У разі, якщо при використанні ПРРО задіяні касири, то для кожного такого ПРРО необхідно створити окрему печатку.

Роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20.

Інші новини

22.02.2024
Кваліфіковані електронні підписи для ПРРО Cashalot: детальний огляд
Робота з ПРРО передбачає наявність електронного підпису у кожного касира. Електронний підпис потрібен для відкриття та закриття зміни, а також для реєстрації чеків у ДПС.
Детальніше
14.06.2023
Чи є обмеження у СГ самостійно створювати ПРРО та використовувати його у своїй діяльності?
Законом № 265 не встановлено обмежень щодо виробників ПРРО. Суб’єкт господарювання може розробити власний ПРРО для власних чи комерційних потреб, однак функціонал такого ПРРО повин...
Детальніше
29.11.2022
Відключення електроенергії та відсутність інтернет-зв’язку: що з РРО/ ПРРО та чи штрафуватимуть?
ДПС проінформувала щодо проблеми відключення електроенергії та відсутності інтернет-зв’язку та, відповідно, щодо передачі інформації про розрахункові операції до ФСКО.
Детальніше
10.08.2022
Як здійснювати розрахунки в режимі офлайн під час воєнного стану?
Законодавчо визначено, що на період відсутності зв’язку між ПРРО та ФСКО проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин, із ство...
Детальніше
05.01.2024
Інтернет-магазин та РРО/ПРРО: штрафи за виявлені порушення
При черговій перевірці інтернет-магазину виявлено порушення законодавства щодо застосування РРО/ПРРО. Які штрафи?
Детальніше
Cashälot
в ефірі