Як покупцям та виробникам отримати “Національний кешбек”?

30.09.2024
230

У вересні розпочалося бета-тестування програми “Національний кешбек”. Споживачі та бізнеси можуть отримати кешбек у розмірі 10% від покупки товарів українського виробництва. 

У рамках програми доступні товари українського виробництва, зокрема лікарські та медичні вироби, які додані виробником до спеціального Переліку. Кешбек не надається на підакцизні товари за виключенням алкогольних напоїв, вироблених без додавання спирту, а саме — вин виноградних, вин плодово-ягідних і напоїв медових.

У програмі добровільно можуть брати участь як громадяни України, старші 18 років, так і виробники та продавці українських товарів

Як покупцю долучитися до програми “Національний кешбек”?

  • Відкрити в банку фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватимуть кешбек. Наразі це вже можна зробити через мобільні додатки та відділення таких банків, як ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро.
  • Оновити мобільний застосунок Дія, обрати сервіс “Національний кешбек” і позначити картку для виплат кешбеку.
  • Прийти в магазин, який вже приєднався до програми “Національний кешбек”, і зробити покупки.

Як виробнику долучитися до програми “Національний кешбек”?

  • Зареєструватися на порталі Дія. Будь-який виробник споживчих товарів, виробничі потужності якого розташовані в Україні, може долучитись до програми.
  • Подати заяву про включення до Переліку українських виробників та підтвердити свою заяву електронним підписом (КЕП).
  • Подати заяву для внесення вашої продукції до Переліку українських товарів та підтвердити її за допомогою КЕП. У програмі можуть брати участь споживчі товари, крім підакцизних (наприклад, алкоголь, пальне, тютюн та інші, за винятком виноградних та плодово-ягідних вин, а також медових напоїв).

Коли буде приходити кешбек?

Накопичені за місяць кошти (максимальна сума виплат – 3000 грн.) буде надходити на створену картку до 20 числа наступного місяця.

Куди можна витратити отриманий кешбек?

Отримані кошти можна витратити на оплату:

  • комуналки;
  • транспортних послуг;
  • медичних послуг;
  • мобільного зв’язку;
  • спортивних занять;
  • квитків у кіно та театри тощо.

На додаток, ці кошти можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

Увага! Зняти кешбек готівкою з рахунку буде неможливо.

Використати кошти від кешбеку, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Отже, якщо ви український виробник або покупець, реєструйтеся на порталі Дія та приєднуйтесь до програми “Національного кешбеку”. Збільшуйте продажі, сприяйте розвитку економіки, скористайтесь попитом, який стимулює держава!

Інші новини

28.05.2024
Проїзд пасажирським автотранспортом: що є розрахунковим документом?
При наданні послуг пасажирського автомобільного транспорту СГ зобов’язані проводити розрахунки з дотриманням вимог Закону про РРО з обов’язковою видачею розрахункових документів вс...
Детальніше
26.08.2022
Зберігання коштів у сейфі поруч з РРО та/або ПРРО: чи можливе?
Чи можна частину готівки зберігати у сейфі, якщо немає можливості всю суму тримати в ящику РРО або ПРРО?
Детальніше
19.01.2023
Чи застосовує СГ РРО/ПРРО у разі, якщо банк в межах кредитного договору здійснює переказ коштів за товари (послуги)?
Закон № 265 визначає загальні положення застосування РРО/ПРРО при проведенні оплат за товари (послуги) та не передбачає розподілу щодо застосування таких реєстраторів в залежності...
Детальніше
10.11.2023
Облік готівки у вигляді благодійних внесків: що з оприбуткуванням?
Благодійна організація повинна оприбуткувати готівкові кошти, отримані як благодійні внески, у т. ч. вилучені зі «скриньки», у касі з оформленням прибуткового касового ордеру.
Детальніше
12.10.2023
Кожен виданий чек – допомога країні
Тема доцільності використання РРО/ПРРО важлива для усіх сторін розрахункових операцій і для розвитку країни загалом. До того ж бізнес має змогу використовувати дуже економний і зру...
Детальніше
Cashälot
в ефірі