Що потрібно знати про програмні РРО від Linkos Group і чому вони необхідні сучасним бізнесам — розповіли на IT-конференції Форсайт 2.4

10.06.2024
171

ПРРО (програмні реєстратори розрахункових операцій) є сучасною альтернативою касових апаратів. Застосування РРО обов'язкове в Україні ще із 1995 року для підприємств та організацій у сферах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг.

На бізнес-конференції Форсайт 2.4 від Linkos Group керівник відділу супроводу корпоративних клієнтів ПРРО Олексій Коновалов розповів, чому  бізнес переходить на програмні каси навіть при наявності класичних, а також прокоментував роботу програми для реєстрації
чеків у ДПС та автоматизації касової роботи — Cashalot.

Чому бізнес надає перевагу ПРРО

Бізнес оцифровується, щоб запобігти ризикам, і використовує програмне рішення, яке є більш простим в обслуговуванні. За статистикою на травень 2024 року, кожен другий чек в Україні виданий через ПРРО: всього зареєстровано 877,6 тис. кас, фізичних з них — 272, 6 тис., і аж 605 тис. — програмні.

Підприємці надають перевагу програмним рішенням, оскільки завдяки їм можливо від  далено контролювати операції безпосередньо на торгових точках. І якщо розібратись, то це не тільки про контроль і переваги для бізнесу, а й про нагляд зі сторони держави. Адже ПРРО було впроваджено також для контролю повного ланцюжка: від виробника до кінцевого споживача, з метою запобігти махінаціям на ринку.

Усе, що потрібно знати про ПРРО Cashalot від Linkos Group

Український ІТ-холдинг, який займається розробкою цифрових рішень для автоматизації бізнесу, — Linkos Group розуміє тенденції бізнесу і його вибір на користь програмного забезпечення. Розробники компанії приймали безпосередню участь у створенні фіскального серверу контролюючого органу, оскільки Linkos Group має багаторічний досвід розробки рішень як для автоматизації бізнесу, так і для взаємодії з державою. ІТ-продукти компанії вже понад 20 років використовує бухгалтерія та бізнес всієї країни. Тож, врахувавши найкращі практики, Linkos Group не змогла залишитися осторонь і взяла до уваги всі потреби, які мав і бізнес, і держава. Було створено власний програмний продукт — ПРРО Cashalot.

Cashalot є програмою для реєстрації чеків у ДПС та автоматизації роботи з касою. Та насправді він більше, ніж просто програмна каса. Це мультифункціональний сервіс, який поєднує програмний РРО, складський облік, аналітику роботи кас і касирів. До слова, у 2023 році Cashalot визнали найкращим технологічним рішенням (Премія Спілки Українських Підприємців — СУП 2023).

Бізнес нам довіряє, підприємці обирають наші сервіси, оскільки впевнені, що програма Cashalot  буде працювати коректно, і в майбутньому не виникне штрафів. Такі неприємності є виключенням, адже Linkos Group має великий досвід в розробці рішень для взаємодії з державою”, — зауважив Олексій Коновалов.

Переваги Cashalot

Програма Cashalot має наступні складники:

  • десктоп-каса для Windows — може бути встановлена на комп’ютер або ноутбук — забезпечує повноцінним функціоналом робоче місце касира;
  • мобільний застосунок для IOS та Android;
  • онлайн-кабінет користувача;
  • сервер АРІ для Windows та Linux — окремий набір функцій, який можна інтегрувати в будь-яку обліково-касову систему: сервіс, онлайн-сервіс чи платформу, перетворивши на касовий апарат.

Онлайн-кабінет користувача (BackOffice) забезпечує:

  • адміністрування господарських одиниць, кас та касирів;
  • налаштування платіжних сервісів;
  • модуль “Аналітика” — дозволяє контролювати та будувати аналітичні звіти по чеках продажу, повернення, реалізованих товарах, Z-звітах та змінах;
  • модуль “Склад” — призначений для малого і середнього бізнесу та  компаній, які не мають власних систем для управління складом.

Проте крім функціональних фішок продукту, бізнесу потрібен сервіс, щоб обслуговувати своїх клієнтів. Linkos Group має партнерську мережу по всій Україні: клієнти можуть звертатися до представництв у своєму регіоні, отримати фахову допомогу, консультацію або замовити налаштування програми під ключ. Cashalot має понад 650 представництв в Україні”, — прокоментував Олексій Коновалов.

За допомогою Cashalot можна видавати чеки за будь-яких обставин, адже існують:

  • повноцінний офлайн-режим — Cashalot працює незалежно від доступу до інтернету;
  • всі види оплат (передплата, післяплата, оплата частинами, перша плата, чергова плата та ін.);
  • авторизація за допомогою хмарного підпису CloudKey;
  • інтеграція з Android- та Windows-терміналами;
  • Tap to Phone для безконтактних платежів;
  • інтеграція з Новою Поштою — сервіс, який допоможе автоматизувати реєстрацію чеків після отримання покупцем свого товару.

Існує чотири інтеграційні рішення Cashalot, які були реалізовані для обліково-касових систем та для маркетплейсів, порталів, сайтів та веб-систем.

Для обліково-касових систем у Linkos Group створили:

  • драйвер для BAS — рішення для популярної бухгалтерської системи BAS, яке дозволяє працювати безпосередньо у її інтерфейсі, використовуючи функціонал Cashalot;
  • АРІ ПРРО Cashalot — набір функцій для інтеграції ПРРО з розрахунково-обліковими системами різних виробників.

Своєю чергою для маркетплейсів, порталів, сайтів та веб-систем існує два наступні рішення:

  • сервер АРІ Cashalot — набір інструментів, який дозволяє перетворити обліково-касову систему на касовий апарат у десктопі чи web;
  • віджет — для інтеграції із сайтами і порталами.

Довгоочікуваним допрацюванням у Cashalot став емулятор фізичного РРО — Марія 304, який дозволяє повноцінно замінити класичний РРО на програмний. Тож якщо ви вже маєте налаштовану інтеграцію з класичним касовим апаратом — перейти на роботу з ПРРО Cashalot тепер можна набагато простіше.

Важливим рішенням також є еквайринг в ПРРО Cashalot. Ця технологія дозволяє приймати карткові та безконтактні (Apple Pay, Google Pay) платежі. До Cashalot під’єднані різноманітні сервіси та провідні банки для еквайрингу. Їхній перелік постійно розширюється та наповнюється.

Отже, український бізнес активно оцифровується, і все більше компаній обирають для себе ПРРО — програмні реєстратори розрахункових операцій, навіть маючи класичні касові апарати. Допоможе автоматизувати касову роботу програма для реєстрації чеків у ДПС — Cashalot від Linkos Group. Це мультифункціональний сервіс, який поєднує програмний РРО, складський облік, аналітику роботи кас і касирів. До переваг Cashalot належать наявність онлайн-кабінету для управління касами, десктопна і мобільна версії, є інтеграція з платіжними сервісами та Новою поштою, під’єднання торговельного обладнання, аналітика всіх операцій, складський облік та багато іншого. Обираючи IT-продукти Linkos Group, ви отримуєте сучасні рішення з доопрацюванням відповідно до чинного законодавства і технічну підтримку 24/7.

Інші новини

22.02.2024
Кваліфіковані електронні підписи для ПРРО Cashalot: детальний огляд
Робота з ПРРО передбачає наявність електронного підпису у кожного касира. Електронний підпис потрібен для відкриття та закриття зміни, а також для реєстрації чеків у ДПС.
Детальніше
25.08.2023
Про особливості відображення назви товару в розрахункових документах РРО/ПРРО
Податківці роз’яснили, в чому полягає спрощення фіскального чека та які категорії продавців його можуть застосовувати.
Детальніше
15.08.2022
Проведення розрахунків через касу або РРО: скільки ПН складати?
Законодавчо не заборонено складати окремі ПН при проведенні протягом дня розрахунків через касу/РРО/ПРРО або через банківську установу чи платіжний пристрій. Деталі - у нашому мате...
Детальніше
11.10.2021
ПРРО Cashalot інтегровано до IIKO
Інтеграційних рішень стає все більше! Чудова новина для користувачів облікової системи IIKO — ПРРО Cashalot вже інтегрована в IIKO.
Детальніше
Cashälot
в ефірі