Як зареєструвати ПРРО?

02.09.2021
15126

Ви вирішили користуватись програмним рішенням Сashalot. Ми вітаємо Вас! Пропонуємо дізнатись, які кроки зробити в першу чергу. На Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР» (категорія 109.20) є наступне роз’яснення.

«Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 Податкового кодексу України.»

Як зареєструвати господарську одиницю із Кабінету Cashalot – читайте тут. «Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F1316602), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Мінфіну від 06.06.2017 року № 557.»

Як зареєструвати свій ПРРО та ЕП/КЕП касирів у Кабінеті Cashalot дізнайтесь у матеріалі.

Про те, як почати роботу з Cashalot, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

Для тих, хто тільки бажає придбати ПРРО, пропонуємо наші ПРРО Cashalot та COTA Каса. З питань придбання звертайтесь до наших відділів продажу за телефонами: +380 44 344 07 44; +380 67 344 07 44.

Інші новини

08.12.2023
Доплата за ліцензію на торгівлю в роздріб алкоголем: особливості
Про доплату за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями у разі збільшення кількості РРО у місці торгівлі – від податківців.
Детальніше
27.02.2024
Суб’єкт господарювання приймає від населення вторинну сировину та металобрухт: чи потрібен РРО/ПРРО?
Чи потрібно застосовувати РРО або ПРРО при приймання вторсировини та металобрухту від населення? Відповідно до п. 19 Переліку, при прийманні від населення вторинної сировини та мет...
Детальніше
11.10.2022
Cashalot у смартфоні — ваш найзручніший ПРРО
Мобільний застосунок ПРРО Cashalot — це сучасне, зручне та легке рішення для фіскалізації розрахункових операції, що стане оптимальним варіантом для використання пересувними касами...
Детальніше
15.02.2023
Хто укладає договір з ЦСО у разі реєстрації РРО на відокремлений підрозділ?
Суб’єкт господарювання, який є платником податку на прибуток, може реєструвати РРО за місцезнаходженням своїх відокремлених підрозділів, які розташовані на території іншої, ніж так...
Детальніше
10.08.2022
Як здійснювати розрахунки в режимі офлайн під час воєнного стану?
Законодавчо визначено, що на період відсутності зв’язку між ПРРО та ФСКО проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин, із ство...
Детальніше
Cashälot
в ефірі