Кого перевірять в першу чергу щодо застосування РРО?

15.03.2024
149

Д. Гетманцев назвав деякі критерії потенційно ризикових платників, до кого в першу чергу прийдуть перевіряючі щодо виконання Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР. 

Критерії визначення потенційно ризикових платників є, зокрема, такими, але не виключно: 

  1. Незначні виторги субʼєкта господарювання. 

    Сума виторгу за місяць не перевищує 20 тис. грн для забезпечення мінімальних витрат на утримання одного об’єкта роздрібної торгівлі; не менше 40 тис. грн за місяць у великих містах (з огляду на те, що розмір оренди, розмір заробітної плати, тощо є більшим ніж у двічі); 
     
  2. СГ, що зареєстрували РРО/ПРРО, при цьому декларують нульові виторги, а також, наприклад, по більшості операцій, проведених через РРО/ПРРО, було здійснено оплату у безготівковій формі (понад 90%); 
     
  3. Мають ризики в оформленні найманих працівників. 

    Кількість зареєстрованих РРО повинна відповідати кількості офіційно оформлених найманих працівників або необхідній кількості працівників для забезпечення виконання технологічного процесу на окремому об’єкті.

Якщо під критерії підпадаєте – замисліться та виправте.  

Про це повідомив Д. Гетманцев на своєму Telegram-каналі. 

 

Інші новини

09.11.2022
Способи отримання фіскального чека покупцем за оплачені товари через ПРРО
Як покупець може отримати фіскальний чек за оплачені товари, послуги через програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО)?
Детальніше
05.07.2022
Інтеграція Cashalot із plata by mono — нові можливості для ПРРО
Ми в Cashalot продовжуємо працювати і допомагати українському бізнесу. Так, відтепер у програмному РРО Cashalot доступна інтеграція із Monobank.
Детальніше
29.07.2022
Фіскальний чек від кур’єра: чи необхідно видати чек у разі продажу товару з доставкою?
СГ, які здійснюють реалізацію товарів та послуг за готівковий розрахунок, зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО, а в окремих випадках КОРО та розрахункові книжки.
Детальніше
28.02.2024
E-картка при реалізації продукції власного виробництва: чи потрібен РРО/ПРРО?
Чи потрібно застосовувати РРО/ПРРО при реалізації продукції власного виробництва та розрахунків у касі підприємства за допомогою e-карток чи інших платіжних засобів з використанням...
Детальніше
Cashälot
в ефірі