Продаж товару з доставкою кур’єром продавця

26.05.2023
617

Розрахункова операція – приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу). У разі застосування банківської платіжної картки – це оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця. Це визначено у ст. 2 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.

Таким чином, реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмний РРО (далі – ПРРО) не застосовуються у разі оплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок фізособи-підприємця, оскільки така операція не є розрахунковою, тобто продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати (поточний рахунок у форматі ІВАN). У разі здійснення розрахунків в інший спосіб – готівкою, платіжною карткою тощо, застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.

При продажу товарів з розрахунком у місці доставки з використанням готівкових коштів чи платіжних карток, кур’єр продавця зобов’язаний оформити і видати покупцю фіскальний чек на повну суму розрахункової операції.

Фіскальний чек може бути надано, у т. ч., але не виключно, шляхом відтворювання на дисплеї РРО чи дисплеї пристрою, на якому встановлений ПРРО QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію із розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти.

Про це інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Додатково на цю тему читайте матеріал Продаж товарів з доставкою через служби доставки: що з фіскальним чеком у Блозі Cashalot та на Телеграм-каналі Сashalot в ефірі.

Нагадуємо, що в ПРРО Cashalot є можливість надсилати покупцям чеки в електронному форматі на зазначені абонентські номери та е-mail.

Про те, як відправити чек в месенджер клієнту, налаштувати пошту Gmail та пошту Office 365 для відправки чеків на Email покупцям читайте в Базі знань на сайті Cashalot.

Інші новини

27.12.2023
Підсумки 2023 року: Cashalot продовжує розвиватися та вдосконалюватися
2023 рік був роком великих змін для програмного РРО Cashalot. Одним із важливих досягнень стало визнання програмної каси Cashalot найкращим технологічним рішенням 2023 року. Також...
Детальніше
19.04.2023
Створення дубліката фіскального касового чека: чи можливо?
Щодо створення у паперовій та/або електронній формі РРО та/або ПРРО дубліката фіскального касового чека.
Детальніше
09.06.2023
Які дії СГ у разі несправності ПРРО, а саме неможливо закрити зміну та сформувати ЗЕТ-звіт?
Податківці повідомили, як діяти у разі несправності програмного реєстратора розрахункових операцій.
Детальніше
12.01.2024
«Аналітика» у Cashalot — надійний помічник у веденні бізнесу
Річна аналітика бізнесу — це важливий процес, за допомогою якого підприємці оцінюють свій бізнес за минулий рік. Вона містить аналіз фінансових показників: продажі, витрати та приб...
Детальніше
13.12.2022
Анонс нового функціоналу. Плани Cashalot на майбутнє
Однак, попри труднощі, ми всі продовжуємо боротися, жити і будувати плани на майбутнє. Ми теж маємо плани на наступний рік і вирішили привідкрити таємницю та поділитися майбутніх н...
Детальніше
Cashälot
в ефірі