Під час відкриття зміни на ПРРО надходить повідомлення про відсутність ГО: що робити?

19.08.2022
1099

Кожного разу при виконанні входу касиром на програмному реєстраторі розрахункових операцій (далі – ПРРО) відбувається перевірка всіх доступних господарських одиниць та ПРРО для такого касира. Це та інформація яку було подано суб’єктом господарювання  до контролюючого органу в документі “Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа” за ідентифікатором форми J/F1391802 (далі – Повідомлення J/F1391802). 

Зауважимо, що у Повідомленні необхідно вказувати ідентифікатор ключа суб’єкта з сертифіката, який використовується для підпису, а не шифрування.

Під час відкриття робочої зміни повідомлення «Відсутні господарські одиниці» може надходити у разі, якщо:

  • ідентифікатор ключа суб’єкта взято з сертифіката, який використовується для шифрування;
  • в Повідомленні J/F1391802 вказано значення, що не відповідає ідентифікатору ключа суб’єкта з сертифіката;
  • суб’єктом господарювання подано Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (яким блокується ПРРО до моменту подання Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО з позначкою «відновлення роботи»);
  • суб’єкт господарювання подав Повідомлення J/F1391802 з типом підпису «припинення роботи» для такого касира.

У разі, якщо на зареєстрованому ПРРО під час відкриття робочої зміни надходить повідомлення «Відсутні господарські одиниці», то для роботи з ПРРО суб’єкту господарювання необхідно перевірити правильність подання даних про касира та ПРРО.

Про це повідомили податківці ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Інші новини

16.05.2023
Відображення в чеках РРО/ПРРО коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД
ДПСУ звертає увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, у тому числі відображення коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.
Детальніше
16.01.2023
Оновлено Держреєстр РРО
10.01.2023 року опубліковано оновлений Держреєстр РРО
Детальніше
12.06.2023
Як отримати інформацію про «Реєстраційний номер екземпляра РРО»?
Де СГ може отримати інформацію про «Реєстраційний номер екземпляра РРО», якщо в період дії воєнного стану обмежено доступ до публічних електронних реєстрів?
Детальніше
04.07.2022
Торгівля продовольчими товарами ФОП-єдинником через вендингові автомати: що з РРО/ ПРРО?
Чи необхідно ФОП-єдиннику, який здійснює продаж продовольчих товарів та/або напоїв (непідакцизних товарів) за допомогою торгівельних автоматів (вендингових автоматів), застосовуват...
Детальніше
13.09.2023
ФОП надає послуги через мережу інтернет через платіжний сервіс WayForPay: чи застосовувати РРО/ПРРО?
Чи потрібно ФОП, який надає послуги через мережу інтернет (відсутнє конкретне місце розрахунків), при отриманні оплати через платіжний сервіс WayForPay застосовувати РРО/ПРРО?
Детальніше
Cashälot
в ефірі