Вийшло оновлення Кабінету Cashalot та ПРРО Cashӓlot 03.10.2022

20.10.2022
355

Для нас надзвичайно важливо, аби користувачі Cashalot були в курсі змін у програмі. Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення Кабінету Cashalot та ПРРО Cashalot (версія 1.00.047).

Кабінет Cashalot

Налаштовуйте можливість продажу без попереднього заповнення картки номенклатури

У Кабінеті користувача Cashalot реалізовано можливість налаштувати продаж товарів/послуг без створення картки номенклатури.

У розділі Всі каси – Налаштування додано пункт Продаж без картки номенклатури та по вільній ціні.

Для налаштування продажу без збереження товару/послуги у довіднику Номенклатура необхідно обрати назву господарської одиниці та ПРРО, для яких повинна бути доступна функція. Для кожного обраного ПРРО можна налаштувати параметри роботи:

  • Продаж без створення картки номенклатури – під час додавання у чек товарів/послуг за назвою, що відсутні у довіднику Номенклатура, буде з'являтися вікно для введення додаткових реквізитів, які відображаються у фіскальному чеку: Найменування, Ціна, грн, ставка ПДВ та Літера, ставка Акцизного податку та Літера, Код УКТЗЕД, Код ДКПП;
  • Без запиту додаткових реквізитів – додавання у чек товару/послуг за назвою, що відсутні у довіднику Номенклатура, без зазначення додаткових реквізитів. Вікно запиту додаткових реквізитів відображатись не буде. Опція доступна тільки після встановлення налаштування Продаж без створення картки номенклатури.

Налаштовуйте продаж та/або повернення за вільною ціною у розділі Всі каси

Зверніть увагу!

Налаштування продажу/повернення за вільною ціною (відмінною від вказаної у довіднику Номенклатура) перенесено у розділ Всі каси – Налаштування.

Тепер можна налаштовувати продаж/повернення товарів для кожного ПРРО окремо.

Налаштування продажу/повернення за вільною ціною, що були встановлені у попередніх версіях програми, автоматично будуть перенесені у розділ Всі каси.

Робота з касою (версія 1.00.047)

Продавайте товари швидко та зручно

Реалізовано можливість додавання у чек товару/послуги без попереднього створення картки номенклатури. Касир може додати у чек товар/послугу за назвою та вручну вказати значення ціни, кількості товару/послуги, знижку (за потреби).

Функція доступна при роботі з ПРРО, для яких виконано відповідні налаштування у розділі Всі каси – Налаштування – Продаж без картки номенклатури та по вільній ціні у Кабінеті користувача Cashalot.

Для додавання товару/послуги у чек без збереження картки номенклатури у вікні формування чека введіть назву товару/послуги та натисніть кнопку Додати без створення картки номенклатури.

Далі, залежно від налаштувань, виконаних у Кабінеті користувача Cashalot:

  • у вікні, що відкриється, заповніть додаткові реквізити товару/послуги, необхідні для формування фіскального чека: Найменування, Ціна, грн, ставка ПДВ та Літера, ставка Акцизного податку та Літера, Код УКТЗЕД, Код ДКПП. Введіть потрібну кількість у полі К-ть, у колонках Знижка, грн або Знижка, % за потреби введіть значення знижки

або

  • якщо у Кабінеті користувача Cashalot активовано опцію Без запиту додаткових реквізитів, у рядку доданого у чек товару/послуги введіть тільки кількість, ціну та значення знижки (за потреби) без зазначення додаткових реквізитів.

Доданий таким чином товар/послуга не зберігається у довіднику Номенклатура.

Заповнюйте картки номенклатури швидше

Реалізовано автоматичне заповнення поля Група у картці нової номенклатури значенням, що було обране у фільтрі Група довідника Номенклатура.

Переглядайте ціну та одиницю виміру при додаванні товарів у чек

У список товарів, що відкривається під час пошуку товарів у вікні формування чека, додано інформацію про ціну та одиницю виміру товарів.

Зазначайте кількість повернення правильно

При формуванні видаткового чека додано контроль кількості номенклатурної позиції, що повертається. У графі К-ть видаткового чека неможливо ввести значення, що перевищує кількість номенклатурної позиції у фіскальному чеку продажу.

Ми прагнемо до досконалості:

  1. Змінено формат імені файлу при виконанні експорту Звіту про реалізовані товари. У разі формування звіту за один день ім’я файлу матиме формат: «Звіт про реалізовані товари (надані послуги) за ДД.ММ.РРРР.xlsx». При формуванні звіту за період файл зберігатиметься з іменем: «Звіт про реалізовані товари (надані послуги) за період з ДД.ММ.РРРР по ДД.ММ.РРРР.xlsx», де ДД.ММ.РРРР – день місяць та рік.
  2. Змінено формат імені файлу при експорті Історії операцій, у разі обрання інтервалу За весь період. У ім’я файлу додаватимуться дати реєстрації першого та останнього чека з переліку всіх чеків, що зберігаються у реєстрі.
  3. У реєстрі Історія операцій для фільтра Розширений пошук – Користувач додано значення Всі користувачі. Значення Всі користувачі встановлено за замовчуванням.
  4. Відкориговано розрахунок загальної суми знижки у Звіті про реалізовані товари для товарів, що реалізовані за способом оплати Передоплата та Післяплата.
  5. Додано відображення реквізиту Касир та прізвища, ім’я, по батькові касира на друкованих формах службових чеків: Службове внесення та Службова видача.
  6. Реалізовано відображення ПІБ Старшого касира, який зареєстрував операцію, у разі, якщо зміна у касі була відкрита іншим касиром.
  7. Для користувача, авторизованого з КЕП Старшого касира, реалізовано можливість входу у зміну, що була відкрита іншим користувачем.
  8. На друкованих формах Z-звіту та Х-звіту змінено назву реквізиту Загальний підсумок розрахункових операцій на Загальна сума.
  9. При закритті зміни у вікні Службової видачі реалізовано можливість редагування суми службової видачі, якщо сума готівки в касі більше заданого Ліміту залишку готівки в касі.
  10. Додано попередження про формування видаткового чека на основі фіскального чека продажу, за яким раніше вже здійснювалось повернення товару.

Доопрацьовано Драйвер для BAS, а також API з СОМ інтерфейсом:

  1. Реалізовано відображення значення параметру Без ПДВ у фіскальному чеку, який був сформований засобами API COM та драйвера Cashalot для BAS.
  2. Реалізовано валідацію чека по xsd перед відправкою на реєстрацію в ФСКО.
  3. Реалізовано можливість вимикати запит на оновлення програми за допомогою параметру NOAUTOUPDATE в драйвері Cashalot для BAS.

Інші статті

оновлення
Вийшло оновлення мобільного застосунку Cashalot 13.10.2022
Для нас надзвичайно важливо, аби користувачі Cashalot були в курсі змін у програмі. Вийшло оновлення мобільного застосунку Cashalot.
Детальніше
оновлення
Вийшло оновлення Кабінета Cashalot 22.06.2023
Налаштовуйте відправку чеків покупцям у SMS повідомленнях за допомогою провайдерів, які зручні для вас. Розширено перелік сервісів для відправки повідомлень, тепер можна налаштуват...
Детальніше
оновлення
Вийшло оновлення Кабінету Cashalot та ПРРО Cashalot 02.08.2022
Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення Кабінету Cashalot та ПРРО Cashalot (версія 1.00.045). Для нас надзвичайно важливо, аби користувачі Cashalot були в курсі змін у програмі.
Детальніше
оновлення
Вийшло оновлення ПРРО Cashalot 08.02.2024
Для нас надзвичайно важливо, аби користувачі Cashalot були в курсі змін у програмі. Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення ПРРО Cashalot (версія 1.00.076).
Детальніше
оновлення
Вийшло оновлення ПРРО Cashӓlot 03.02.2023
Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення чергове оновлення ПРРО Cashalot (версія 1.00.053).
Детальніше
Cashälot
в ефірі