Сторнування чека

05.03.2024
274

У разі формування розрахункового документа через ПРРО із помилковою сумою за розрахункову операцію, така операція скасовується шляхом наступної реєстрації операції «сторно» із реєстрацією такої операції на фіскальному сервері, формуванням фіскального номера розрахункового документа на таку операцію та зазначенням фіскального номера розрахункового документа, який сторнується. Це передбачено п. 8 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317. 

Тобто операція «сторно», у зв’язку з помилково проведеною розрахунковою операцією ПРРО, виконується стосовно останнього чека до моменту реєстрації наступного розрахункового документа таким ПРРО (фіскальний касовий чек, ЗЕТ-звіт). 

Про це повідомлено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20. 

У ПРРО Cashalot операцію сторно можна провести із Історії операцій (рис. 1). 

Рис. 1 

Рис. 2 

Такі операції (рис. 2) має реєстр, коли проведено операцію сторно. До фіскального чека, який сторнували, додається «(сторновано)» для візуального інформування (маркування).  

Якщо ПРРО вже було сформовано наступні розрахункові документи, операція «сторно» не проводиться. Скасування помилково проведеної розрахункової операції через ПРРО здійснюється шляхом реєстрації від’ємної суми (формування видаткового чека).

Інші новини

21.12.2021
Новий застосунок Cashalot — касові операції переходять у смартфон
Новий застосунок Cashalot — касові операції переходять у смартфон
Детальніше
13.12.2023
До уваги користувачів ПРРО, які використовують Київстар
ДПС звертає увагу користувачів ПРРО, які для зв’язку з фіскальним сервером ДПС використовують Київстар, що до відновлення його стабільної роботи можна перейти у режим офлайн.
Детальніше
21.10.2022
Досвід використання ПРРО Cashalot
За цей час у Cashalot відбулось чимало трансформацій, які зробили роботу з касою значно приємнішою і легшою. Водночас, випробувати ПРРО в дії вдалося багатьом напрямкам бізнесу.
Детальніше
25.08.2022
Документи, які повинні зберігатися на місці проведення розрахунків із застосуванням РРО та ПРРО
Суб’єкти господарювання, які використовують РРО для здійснення розрахункових операцій, зобов’язані на місці проведення розрахунків тримати певний перелік документів. Докладніше у н...
Детальніше
29.11.2022
Відключення електроенергії та відсутність інтернет-зв’язку: що з РРО/ ПРРО та чи штрафуватимуть?
ДПС проінформувала щодо проблеми відключення електроенергії та відсутності інтернет-зв’язку та, відповідно, щодо передачі інформації про розрахункові операції до ФСКО.
Детальніше
Cashälot
в ефірі