Сторнування чека

05.03.2024
837

У разі формування розрахункового документа через ПРРО із помилковою сумою за розрахункову операцію, така операція скасовується шляхом наступної реєстрації операції «сторно» із реєстрацією такої операції на фіскальному сервері, формуванням фіскального номера розрахункового документа на таку операцію та зазначенням фіскального номера розрахункового документа, який сторнується. Це передбачено п. 8 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317. 

Тобто операція «сторно», у зв’язку з помилково проведеною розрахунковою операцією ПРРО, виконується стосовно останнього чека до моменту реєстрації наступного розрахункового документа таким ПРРО (фіскальний касовий чек, ЗЕТ-звіт). 

Про це повідомлено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20. 

У ПРРО Cashalot операцію сторно можна провести із Історії операцій (рис. 1). 

Рис. 1 

Рис. 2 

Такі операції (рис. 2) має реєстр, коли проведено операцію сторно. До фіскального чека, який сторнували, додається «(сторновано)» для візуального інформування (маркування).  

Якщо ПРРО вже було сформовано наступні розрахункові документи, операція «сторно» не проводиться. Скасування помилково проведеної розрахункової операції через ПРРО здійснюється шляхом реєстрації від’ємної суми (формування видаткового чека).

Інші новини

18.04.2023
Пересувна торгівля: чи потрібен РРО/ПРРО?
Чи застосовують ФОП - єдинники 1-4 груп РРО/ПРРО при здійсненні роздрібної торгівлі через засоби пересувної торгівельної мережі, що розташовані за межами стаціонарних приміщень?
Детальніше
17.10.2022
Створюємо періодичний звіт в ПРРО Cashalot
Продовжуємо розглядати корисний функціонал ПРРО Сashalot. Наразі зупинимось на створенні періодичних звітів. Для чого вони – розкажемо та покажемо наочно.
Детальніше
12.12.2022
Аварійне відключення світла протягом війни: чи буде відповідальність за нестворення Z-звітів?
Чи передбачена відповідальність до СГ за нестворення (несвоєчасне створення) щоденних Z-звітів на РРО/ПРРО з причини потенційного/аварійного відключення електроенергії у період дії...
Детальніше
18.09.2023
Який порядок та термін реєстрації ПРРО?
Податківці нагадали, який порядок та термін реєстрації ПРРО.
Детальніше
12.06.2023
Як отримати інформацію про «Реєстраційний номер екземпляра РРО»?
Де СГ може отримати інформацію про «Реєстраційний номер екземпляра РРО», якщо в період дії воєнного стану обмежено доступ до публічних електронних реєстрів?
Детальніше
Cashälot
в ефірі