Суб’єкт господарювання приймає від населення вторинну сировину та металобрухт: чи потрібен РРО/ПРРО?

27.02.2024
90

Нагадаємо, що постановою КМУ від 23.08. 2000 №1336 затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік). 

Відповідно до п. 19 Переліку, при прийманні від населення вторинної сировини та металобрухту суб’єктам господарювання дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій

При цьому, п. 2 Постанови № 1336 встановлено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених, зокрема, у п. 19 Переліку, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється.  

Про це повідомлено на сайті ГУ ДПС у Рівненської області. 

Отже, юрособи та ФОП можуть приймати від населення вторинну сировину та металобрухт без застосування РРО/ПРРО. При цьому потрібно використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій. Граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій, у разі перевищення якого застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим, для операцій з приймання вторинної сировини та металобрухту не встановлюється. 

 

Інші новини

09.11.2022
Способи отримання фіскального чека покупцем за оплачені товари через ПРРО
Як покупець може отримати фіскальний чек за оплачені товари, послуги через програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО)?
Детальніше
18.08.2022
Програмний РРО Cashalot святкує два роки
Сьогодні програмний РРО — це не просто програмка для реєстрації чеків у ДПС, це справжній помічник кожного підприємця, який дбає про свій бізнес та цінує свій час.
Детальніше
26.07.2023
Мобільний ПРРО Cashalot — вибір, який подобається бізнесу
Наші користувачі певно знають, що українських підприємців очікують зміни у веденні торгівлі у зв’язку з прийняттям законопроєкту 8401.
Детальніше
03.10.2023
Роздрібна торгівля алкоголем та тютюном у безготівковій формі: застосування РРО/ПРРО
Суб’єкт господарювання може здійснювати роздрібний продаж таких товарів у безготівковій формі за умови застосування РРО та/або ПРРО.
Детальніше
31.08.2022
Зміни по ГО за ф. 20-ОПП: як подати ф. № 1-ПРРО?
Розглянемо алгоритм дій при зміні інформації по господарській одиниці за ф. № 20-ОПП. Як потім подати форму № 1-ПРРО і врахувати усі особливості?
Детальніше
Cashälot
в ефірі