Суб’єкт господарювання приймає від населення вторинну сировину та металобрухт: чи потрібен РРО/ПРРО?

27.02.2024
434

Нагадаємо, що постановою КМУ від 23.08. 2000 №1336 затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік). 

Відповідно до п. 19 Переліку, при прийманні від населення вторинної сировини та металобрухту суб’єктам господарювання дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій

При цьому, п. 2 Постанови № 1336 встановлено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених, зокрема, у п. 19 Переліку, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється.  

Про це повідомлено на сайті ГУ ДПС у Рівненської області. 

Отже, юрособи та ФОП можуть приймати від населення вторинну сировину та металобрухт без застосування РРО/ПРРО. При цьому потрібно використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій. Граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій, у разі перевищення якого застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим, для операцій з приймання вторинної сировини та металобрухту не встановлюється. 

 

Інші новини

19.10.2022
Щодо змін до Держреєстру РРО
Чи може бути причиною нарахування штрафів наявність певних застережень чи приміток в Держреєстрі РРО при використанні таких РРО?
Детальніше
14.06.2023
Чи є обмеження у СГ самостійно створювати ПРРО та використовувати його у своїй діяльності?
Законом № 265 не встановлено обмежень щодо виробників ПРРО. Суб’єкт господарювання може розробити власний ПРРО для власних чи комерційних потреб, однак функціонал такого ПРРО повин...
Детальніше
01.11.2021
Робота з POS-терміналами у ПРРО Cashalot: розширення можливостей
Розширена лінійка POS-терміналів, що можуть бути підключені до ПРРО Cashalot. Відтепер можна під'єднати POS-термінали із прошивкою компанії Printec. Це можна зробити, здійснивши ле...
Детальніше
11.09.2024
Чи застосовувати РРО/ПРРО під час торгівлі підакцизними товарами?
З 1 вересня 2024 року здійснюється оподаткування акцизним податком операцій з товарами за кодом 2404 91 90 00 згідно з УКТ ЗЕД.
Детальніше
19.04.2023
Створення дубліката фіскального касового чека: чи можливо?
Щодо створення у паперовій та/або електронній формі РРО та/або ПРРО дубліката фіскального касового чека.
Детальніше
Cashälot
в ефірі