Суб’єкт господарювання приймає від населення вторинну сировину та металобрухт: чи потрібен РРО/ПРРО?

27.02.2024
239

Нагадаємо, що постановою КМУ від 23.08. 2000 №1336 затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік). 

Відповідно до п. 19 Переліку, при прийманні від населення вторинної сировини та металобрухту суб’єктам господарювання дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій

При цьому, п. 2 Постанови № 1336 встановлено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених, зокрема, у п. 19 Переліку, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється.  

Про це повідомлено на сайті ГУ ДПС у Рівненської області. 

Отже, юрособи та ФОП можуть приймати від населення вторинну сировину та металобрухт без застосування РРО/ПРРО. При цьому потрібно використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій. Граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій, у разі перевищення якого застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим, для операцій з приймання вторинної сировини та металобрухту не встановлюється. 

 

Інші новини

11.09.2023
Чи має право підприємство зберігати кошти у сейфі поруч з РРО та/або ПРРО?
Якщо підприємство не має можливості зберігати всю суму готівкових коштів у ящику РРО та/або окремих моделей ПРРО, то частину готівки можна зберігати в сейфі, але за певних умов.
Детальніше
13.09.2023
ФОП надає послуги через мережу інтернет через платіжний сервіс WayForPay: чи застосовувати РРО/ПРРО?
Чи потрібно ФОП, який надає послуги через мережу інтернет (відсутнє конкретне місце розрахунків), при отриманні оплати через платіжний сервіс WayForPay застосовувати РРО/ПРРО?
Детальніше
28.05.2024
Проїзд пасажирським автотранспортом: що є розрахунковим документом?
При наданні послуг пасажирського автомобільного транспорту СГ зобов’язані проводити розрахунки з дотриманням вимог Закону про РРО з обов’язковою видачею розрахункових документів вс...
Детальніше
13.12.2023
До уваги користувачів ПРРО, які використовують Київстар
ДПС звертає увагу користувачів ПРРО, які для зв’язку з фіскальним сервером ДПС використовують Київстар, що до відновлення його стабільної роботи можна перейти у режим офлайн.
Детальніше
18.09.2023
Який порядок та термін реєстрації ПРРО?
Податківці нагадали, який порядок та термін реєстрації ПРРО.
Детальніше
Cashälot
в ефірі