Функції старшого касира у разі застосування ПРРО

29.01.2024
225

На даний час при використанні програмного РРО (далі - ПРРО) дозволяється здійснювати вхід та працювати тільки тим касирам, яких суб’єкт господарювання зазначив у Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа про касира (ідентифікатор форми - J/F1391802).  

Зверніть увагу! У разі відкриття зміни на ПРРО одним касиром, інший касир не може здійснити вхід на такий ПРРО.  

Функція старшого касира полягає у тому, щоб у разі незакриття зміни касиром та/або неможливістю виконати закриття зміни на такому ПРРО, зайти у вже відкриту зміну іншим касиром та здійснити її закриття.  

Про це нагадали податківці ДПС у Луганській області. 

Користувачі ПРРО Cashalot можуть з легкістю подати до ДПС Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа про касира. 

Нагадаємо, для того, щоб подати до ДПС Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа про касира, в Кабінеті Cashalot, необхідно в розділі Документи створити новий документ - Повідомлення про надання КЕП для ПРРО (ф. №5-ПРРО), рис.1. 


Рис.1 

У вікні «Список сертифікатів» вибрати сертифікат касира для автоматичного додавання до Повідомлення (ф. №5-ПРРО). Після чого у табличній частині автоматично відображаються дані обраного сертифікату із типом підпису «Касир». 

Для відправки до ДПСУ документ необхідно підписати і відправити (рис. 2):  


Рис. 2 

Відправлений документ буде відображено у розділі Документи, і як підтвердження ви отримаєте у відповідь квитанцію про реєстрацію вказаних сертифікатів.

Інші новини

15.02.2024
У ЗЕТ-звіті відсутні обов’язкові реквізити: чи буде відповідальність?
Яка передбачена відповідальність у разі роздрукування чи створення в електронному вигляді ЗЕТ-звіту, в якому відсутні обов’язкові реквізити?
Детальніше
05.04.2023
Використання ПРРО при реалізації пального: чи можливо?
Чи дозволяється використовувати ПРРО під час реалізації пального?
Детальніше
19.04.2023
Створення дубліката фіскального касового чека: чи можливо?
Щодо створення у паперовій та/або електронній формі РРО та/або ПРРО дубліката фіскального касового чека.
Детальніше
01.06.2023
Підстави для розпломбування РРО
Розпломбування РРО здійснюють сервісні центри обслуговування за певних умов. Деталі - у нашому матеріалі.
Детальніше
06.06.2022
POS-термінал Ощадбанк
Для здійснення розрахунків банківською карткою з використанням POS-термінала Ощадбанк необхідно під’єднати POS-термінал до пристрою, на якому встановлено ПРРО Cashӓlot
Детальніше
Cashälot
в ефірі