Застосування РРО у разі реалізації путівок

05.06.2023
492

Основним нормативно-правовим актом, що регулює розрахунки за готівку, є Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі - Закон № 265), який є спеціальним законом. 

Встановлення норм щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) в інших законах, крім Податкового кодексу України, не допускається.

Розрахункова операція - це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки - оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця (ст. 2 Закону № 265).

Отже, у разі реалізації путівок, РРО необхідно використовувати на загальних підставах відповідно до вимог чинного законодавства.

Разом з тим, проведення розрахунків за реалізовані путівки виключно через банківські установи не вимагає обов’язкового застосування РРО.

Таке роз’яснення надали податківці ДПС у Черкаській області.

Інші новини

21.12.2021
Новий застосунок Cashalot — касові операції переходять у смартфон
Новий застосунок Cashalot — касові операції переходять у смартфон
Детальніше
01.12.2023
Інтернет- торгівля: коли формувати касовий чек?
Чи буде штраф, якщо чек сформовано не на дату отримання попередньо оплачених коштів на рахунок, а у момент відвантаження товару?
Детальніше
30.08.2023
Щодо реєстрації чеків без зазначення даних про товар чи послугу
На практиці зустрічаються випадки, коли касир формує фіскальний чек без зазначення даних про товар чи послугу, так званий «нульовий» чек. Чи правомірно це, та чи буде зареєстровано...
Детальніше
18.08.2022
Програмний РРО Cashalot святкує два роки
Сьогодні програмний РРО — це не просто програмка для реєстрації чеків у ДПС, це справжній помічник кожного підприємця, який дбає про свій бізнес та цінує свій час.
Детальніше
Cashälot
в ефірі