Застосування РРО у разі реалізації путівок

05.06.2023
374

Основним нормативно-правовим актом, що регулює розрахунки за готівку, є Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі - Закон № 265), який є спеціальним законом. 

Встановлення норм щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) в інших законах, крім Податкового кодексу України, не допускається.

Розрахункова операція - це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки - оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця (ст. 2 Закону № 265).

Отже, у разі реалізації путівок, РРО необхідно використовувати на загальних підставах відповідно до вимог чинного законодавства.

Разом з тим, проведення розрахунків за реалізовані путівки виключно через банківські установи не вимагає обов’язкового застосування РРО.

Таке роз’яснення надали податківці ДПС у Черкаській області.

Інші новини

28.07.2021
Нове інтеграційне рішення: “Драйвер ПРРО Cashalot для BAS”. Конфігурації BAS та 1C:Підприємство, в яких інтегровано ПРРО Cashalot
Інтеграційне рішення, що поєднує функціонал ПРРО Cashalot із розрахунково-обліковою системою BAS.
Детальніше
06.06.2023
Держреєстр РРО оновили станом на 31.05.2023 р.
Наказом ДПСУ від 31.05.2023 р. № 415 викладено у новій редакції Держреєстр РРО.
Детальніше
09.06.2023
Які дії СГ у разі несправності ПРРО, а саме неможливо закрити зміну та сформувати ЗЕТ-звіт?
Податківці повідомили, як діяти у разі несправності програмного реєстратора розрахункових операцій.
Детальніше
02.09.2021
Як зареєструвати ПРРО?
Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі.
Детальніше
12.03.2024
ПРРО зареєстрований на ГО для надання перукарських послуг: чи можна надавати інший вид діяльності?
Чи має право ФОП-єдинник (КВЕД: перукарські послуги та здавання авто в оренду) проводити розрахунки з оренди машин через РРО/ПРРО, який зареєстрований на господарську одиницю, де в...
Детальніше
Cashälot
в ефірі