Штрафи за порушення порядку використання РРО та ПРРО планують повернути з 1 липня

30.05.2023
812

Відновлення штрафів при застосуванні РРО/ПРРО з 01.07.2023 року передбачено проектом Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану від 31.01.2023 № 8401, який ВРУ прийнято за основу із доопрацюванням положень.

До відома! Штрафи по РРО/ПРРО не знижено – вони становлять 100-150% вартості товарів, проданих із порушенням вимог застосування РРО, хоча навіть для великого бізнесу штрафи при несплаті податків не перевищують 50%. Про це повідомила Н. Южаніна на своєму Телеграм-каналі.

Нагадаємо нашим читачам, що згідно з пояснювальною запискою, метою прийняття цього законопроекту є виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 08 грудня 2022 року.

Законопроектом запропоновано установити, що окремі норми діють до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше 01 липня 2023 року, зокрема:

  • незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства;
  • незастосування штрафних санкцій за порушення порядку використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Також законопроектом передбачено:

  • поновлення заборони на роботу програмних реєстраторів розрахункових операцій в режимі офлайн без виданого діапазону фіскальних номерів.
     

Інші новини

15.03.2024
Кого перевірять в першу чергу щодо застосування РРО?
Д. Гетманцев назвав деякі критерії потенційно ризикових платників, до кого в першу чергу прийдуть перевіряючі щодо виконання Закону про РРО.
Детальніше
21.03.2024
Чи передбачено обмеження щодо кількості створених РРО/ПРРО Зет-звітів?
СГ протягом дня в ПРРО може відкрити нову робочу зміну у разі формування фіскального звітного чека (Зет-звіту) та закриття попередньої зміни.
Детальніше
09.12.2022
Реєстрація ПРРО на відокремлений підрозділ: куди подавати заяву за ф. № 1-ПРРО?
Куди подавати реєстраційну заяву за ф. № 1-ПРРО СГ для реєстрації ПРРО на відокремлений підрозділ (філію)?
Детальніше
10.08.2022
Розширено інформацію за QR-кодом
QR-код у фіскальних чеках ПРРО Cashalot.
Детальніше
10.03.2023
Змінено назву міста чи вулиці: які дії платника податків?
Які дії платників податків у разі перейменування назви міста чи вулиці?
Детальніше
Cashälot
в ефірі