Штрафи за порушення порядку використання РРО та ПРРО планують повернути з 1 липня

30.05.2023
982

Відновлення штрафів при застосуванні РРО/ПРРО з 01.07.2023 року передбачено проектом Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану від 31.01.2023 № 8401, який ВРУ прийнято за основу із доопрацюванням положень.

До відома! Штрафи по РРО/ПРРО не знижено – вони становлять 100-150% вартості товарів, проданих із порушенням вимог застосування РРО, хоча навіть для великого бізнесу штрафи при несплаті податків не перевищують 50%. Про це повідомила Н. Южаніна на своєму Телеграм-каналі.

Нагадаємо нашим читачам, що згідно з пояснювальною запискою, метою прийняття цього законопроекту є виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 08 грудня 2022 року.

Законопроектом запропоновано установити, що окремі норми діють до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше 01 липня 2023 року, зокрема:

  • незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства;
  • незастосування штрафних санкцій за порушення порядку використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Також законопроектом передбачено:

  • поновлення заборони на роботу програмних реєстраторів розрахункових операцій в режимі офлайн без виданого діапазону фіскальних номерів.
     

Інші новини

26.03.2024
У фіскальних чеках РРО та ПРРО необхідно відображати код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів
До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції під час торгівлі підакцизними товарами!
Детальніше
15.11.2022
Два роки ПРРО: зміни та тенденції розвитку
Якщо ще два роки тому ПРРО для більшості був маловідомою технологічною новинкою, то сьогодні це справжній надійний помічник кожного підприємця, який прагне зробити свій бізнес біль...
Детальніше
29.11.2023
Модуль «Склад»: що нового і корисного зʼявилось для користувачів?
«Склад» — модуль у програмному РРО Cashalot, який створений для зручного обліку товарних запасів. За короткий час свого функціювання він вже встиг стати незамінним помічником для б...
Детальніше
16.03.2023
Чи можна запрограмувати ПРРО при відкритій зміні?
Чи закривати робочу зміну в ПРРО, щоб здійснити програмування цін, найменування товарів, та обліку їх кількості?
Детальніше
18.09.2023
Який порядок та термін реєстрації ПРРО?
Податківці нагадали, який порядок та термін реєстрації ПРРО.
Детальніше
Cashälot
в ефірі