Реєстрація ПРРО на відокремлений підрозділ: куди подавати заяву за ф. № 1-ПРРО?

09.12.2022
642

Податківці відповіли на питання: куди подавати реєстраційну заяву за ф. № 1-ПРРО СГ для реєстрації ПРРО на відокремлений підрозділ?

Так, суб’єкт господарювання для реєстрації ПРРО на відокремлений підрозділ (філію) подає Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604) (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО), із зазначенням даних про місцезнаходження такого відокремленого підрозділу (філії), в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів за своїм основним місцем обліку як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)) або засобами телекомунікацій.

Відповідно до абзацу другого п. 3 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 (далі – Порядок), у реєстраційній заяві за ф. № 1-ПРРО зазначається локальний номер ПРРО, який присвоюється такому ПРРО суб’єктом господарювання. Локальний номер ПРРО становить числовий номер, він є унікальним серед номерів, що присвоюються суб’єктом господарювання у довільному порядку ПРРО для його реєстрації та застосування у відповідній господарській одиниці.

Локальний номер ПРРО зберігається за ПРРО до дати скасування реєстрації ПРРО (абзац третій п. 3 розд. II Порядку).

Роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20.

Нагадаємо нашим читачам, що у ПРРО Cashalot зручно подавати форму №1-ПРРО. Про те, як подати ф. №1-ПРРО у Cashalot, читайте в Блозі Cashalot та Телеграм-каналі Cashalot.

Інші новини

25.08.2023
Про особливості відображення назви товару в розрахункових документах РРО/ПРРО
Податківці роз’яснили, в чому полягає спрощення фіскального чека та які категорії продавців його можуть застосовувати.
Детальніше
26.12.2022
Оплата за неотриманий товар карткою, а повернення коштів – готівкою: чи можливо?
Чи має право СГ повернути кошти готівкою за неотриманий товар (ненадану послугу), якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки (POS-терміналу)?
Детальніше
31.08.2023
Продавець не явився за товаром: особливості реєстрації повернення товару через служби доставки
Щодо особливостей реєстрації повернення товарів, непроданих у зв’язку з неявкою покупця – від ДПСУ.
Детальніше
16.01.2023
Оновлено Держреєстр РРО
10.01.2023 року опубліковано оновлений Держреєстр РРО
Детальніше
20.12.2021
Облік товарних запасів у ПРРО Cashalot — це легко!
З 01.01.22 суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі при продажу товарів чи наданні послуг у сфері торгівлі, громадського х...
Детальніше
Cashälot
в ефірі