Способи отримання фіскального чека покупцем за оплачені товари через ПРРО

09.11.2022
491

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані надавати особі, яка отримує або повертає товар (послугу) або відмовляється від неї, в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції.

Розрахунковий документ може бути створений в паперовій та/або електронній формі (у т. ч., але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений ПРРО, QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).

Ці норми встановлені ст. 3 Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.

Про це нагадали податківці ДПС у Дніпропетровській області. 

В ПРРО Cashalot є можливість не лише формувати фіскальний чек і безпосередньо надавати його покупцеві під час розрахунку, а й відправити його покупцеві на електронну адресу та в месенджер.

Про налаштування пошти Gmail для відправки чеків на Email покупцям та про те, як відправити чек клієнту в месенджер клієнту, читайте у Блозі та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.
 

Інші новини

06.09.2022
Мінфін вніс зміни до порядків реєстрації та застосування РРО та ПРРО
Внесено зміни до порядків реєстрації та застосування РРО та ПРРО.
Детальніше
23.02.2023
Чи має право СГ використовувати одну печатку на всіх ПРРО, які зареєстровані на кожну окрему господарську одиницю?
Суб’єкт господарювання має право використовувати одну печатку на всіх ПРРО, які зареєстровані на кожну окрему господарську одиницю, якщо такі ПРРО не потребують задіяння касирів. Я...
Детальніше
10.08.2022
Розширено інформацію за QR-кодом
QR-код у фіскальних чеках ПРРО Cashalot.
Детальніше
20.11.2023
Застосування РРО/ПРРО у разі здійснення посередницьких послуг
ФОП - платники єдиного податку, які надають послуги за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування та агентськими договорами зобов’язані при провадженні своєї госпо...
Детальніше
20.10.2022
Щодо необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів
ДПС вкотре звертає увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування підакцизних товарів із заз...
Детальніше
Cashälot
в ефірі