Способи отримання фіскального чека покупцем за оплачені товари через ПРРО

09.11.2022
609

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані надавати особі, яка отримує або повертає товар (послугу) або відмовляється від неї, в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції.

Розрахунковий документ може бути створений в паперовій та/або електронній формі (у т. ч., але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений ПРРО, QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).

Ці норми встановлені ст. 3 Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.

Про це нагадали податківці ДПС у Дніпропетровській області. 

В ПРРО Cashalot є можливість не лише формувати фіскальний чек і безпосередньо надавати його покупцеві під час розрахунку, а й відправити його покупцеві на електронну адресу та в месенджер.

Про налаштування пошти Gmail для відправки чеків на Email покупцям та про те, як відправити чек клієнту в месенджер клієнту, читайте у Блозі та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.
 

Інші новини

16.05.2022
Аналітика від Cashalot — дієва допомога для бізнесу
Cashalot пропонує дієвий інструмент для підприємців, який забезпечує здійснення всіх необхідних засобів щодо контролю за важливими бізнес-показниками. У матеріалі докладно розкажем...
Детальніше
19.09.2023
СГ здійснює діяльність у сфері надання послуг таксі: що з РРО/ПРРО?
ДПСУ надала роз’яснення СГ щодо законодавства у сфері здійснення розрахунків при надані послуг (в т.ч. послуг таксі).
Детальніше
11.01.2023
Особливості при програмуванні найменування підакцизного товару з 01.01.2023
Які особливості слід враховувати СГ з 01.01.2023 при програмуванні найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД версії 2022 р...
Детальніше
11.06.2024
ФОП-єдинник торгує на території села технічно-складними побутовими товарами: чи потрібно РРО / ПРРО?
Чи застосовується РРО / ПРРО підприємцями-єдинниками, які реалізують на території села технічно-складні побутові товари?
Детальніше
11.01.2024
Обмеження при безготівковому розрахунку для торговців
Які обмеження встановлені вимогами Закону України «Про платіжні послуги» для торговців при здійсненні безготівкових розрахунків (у т. ч. числі з використанням електронних платіжних...
Детальніше
Cashälot
в ефірі