Якщо на одній ГО продаж товарів, зокрема, через інтернет-магазин

30.04.2024
263

Реалізація товару дистанційним способом – укладення електронного договору на підставі ознайомлення покупця з описом товару, наданим продавцем, шляхом забезпечення доступу до каталогів, проспектів, буклетів, фотографій тощо з використанням інформаційно-комунікаційних систем, телевізійним, поштовим, радіозв’язком або в інший спосіб, що виключає можливість безпосереднього ознайомлення покупця з товаром або із зразками товару під час укладення такого договору. Це визначено пп. 14 п. 1 ст. 3 Закону України «Про електронну комерцію» від 03.09.2015 р. № 675-VII

Програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) згідно з п. 2 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 р. № 317, може застосовуватись лише в тій господарській одиниці, дані про яку внесені до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій щодо такого ПРРО. 

У розділі 3 «Дані щодо господарської одиниці» заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО зазначаються: ідентифікатор об’єкта оподаткування, код території згідно з Кодифікатором, назва господарської одиниці, адреса розміщення господарської одиниці. 

У розділі 4 Заяви залежно від призначення ПРРО зазначається його тип – стаціонарний, пересувний, каса самообслуговування, інтернет-торгівля. 

Назва та адреса господарської одиниці згідно з п. 2 розд. II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13 (далі – Положення), є обов’язковими реквізитами фіскального чека. 

Господарська одиниця – це стаціонарний або пересувний об’єкт, у т. ч. транспортний засіб, де реалізуються товари чи надаються послуги та здійснюються розрахункові операції (абз. третій п. 2 розд. I Положення). 

Якщо місцем роздрібної торгівлі виступає певне приміщення, за адресою якого, у т. ч., здійснюється реалізація товарів дистанційним способом (через інтернет-магазин (сайт), можлива реєстрація одного ПРРО на таку господарську одиницю з типом «стаціонарний»

Для проведення розрахунку за доставлений товар поза межами цієї господарської одиниці реєструється ПРРО з типом «пересувний». 

Якщо місце, за яким здійснюється дистанційна торгівля (через інтернет-магазин (сайт), має іншу адресу, ніж місце роздрібної торгівлі, то на кожну таку господарську одиницю суб’єкт господарювання реєструє окремий ПРРО з відповідним типом залежно від призначення ПРРО. 

Відповідь розміщена на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.20.

Інші новини

19.06.2023
Торгівля алкоголем в кіосках без обмеження площі: чи буде штраф?
Чи застосовуються штрафи до СГ, які на підставі ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями здійснюють торгівлю алкоголем (в т. ч. пивом) в кіосках, палатках, павільйонах,...
Детальніше
21.12.2022
Увага! Обмеження у роботі програмного РРО Cashalot
Повідомляємо, що у зв’язку із переїздом обладнання провайдера, доступ до бекофісу ПРРО Cashalot буде тимчасово обмежений.
Детальніше
23.11.2023
Чому інтеграція Cashalot з «Новою поштою» — це добре для кожного клієнта?
Так, у програмному РРО Cashalot вже реалізовано інтеграцію із Новою поштою, що дає можливість автоматично реєструвати чеки у ДПС після отримання посилки покупцем на відділені Нової...
Детальніше
22.03.2023
Як скасувати реєстрацію РРО, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях
Яким чином здійснюється скасування реєстрації РРО, що знаходяться на територіях, які тимчасово окуповані або на яких ведуться бойові дії?
Детальніше
20.06.2024
ФОП здійснює продаж власно вирощеної чи виготовленої продукції: що з РРО/ПРРО?
До уваги ФОП, які здійснюють продаж власно вирощеної, відгодованої чи виготовленої продукції. Вам потрібен РРО/ ПРРО.
Детальніше
Cashälot
в ефірі