Доплата за ліцензію на торгівлю в роздріб алкоголем: особливості

08.12.2023
366

Мабуть, вже всім відомо, шо роздрібна торгівля, зокрема, алкогольними напоями (крім столових вин, а для малих виробників виноробної продукції алкогольних напоїв без додавання спирту: вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових) може здійснюватися суб’єктами господарювання (у т. ч. іноземними, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, зокрема, їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю. Норма – ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкоголем справляється за кожний окремий, зазначений в ліцензії ЕККА (КОРО), що знаходиться у місці торгівлі. 

Справляється вона щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством. 

Тож, у разі збільшення кількості РРО/ПРРО у місці торгівлі доплата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкоголем здійснюється за квартали, які залишились до закінчення дії ліцензії. Плата за квартал, у якому відбулось таке збільшення, здійснюється у повному обсязі за весь квартал. 

Про це повідомило ГУ ДПС у Чернівецькій області.

Інші новини

06.09.2023
Для кого зменшені штрафи за порушення застосування РРО та ПРРО?
З 1 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року зменшені штрафи за порушення РРО та ПРРО для ФОП, але не для всіх.
Детальніше
19.02.2024
Членські внески: що з РРО/ПРРО?
Чи необхідно застосовувати РРО/ПРРО у разі здійснення розрахунків (приймання членських внесків) негосподарюючим суб’єктом?
Детальніше
24.05.2022
Статистика по чекам продажу - аналізуємо разом із Cashalot
Модуль Аналітика від Cashalot містить такий розділ, як Статистика по чекам продажу. Про те, як працює цей розділ, його можливості - розглянемо у нашому матеріалі.
Детальніше
11.04.2023
Несвоєчасне закриття зміни і формування щоденних Z-звітів через повітряну тривогу
Щодо можливого несвоєчасного закриття зміни і формування щоденних фіскальних звітних чеків (щоденних Z-звітів) через форс-мажорні обставини (повітряну тривогу, відсутність світла т...
Детальніше
09.11.2022
Способи отримання фіскального чека покупцем за оплачені товари через ПРРО
Як покупець може отримати фіскальний чек за оплачені товари, послуги через програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО)?
Детальніше
Cashälot
в ефірі