До уваги платників, які здійснюють операції з реалізації алкогольних напоїв!

03.04.2023
619

Нагадаємо, що з 01.01.2022 р. суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж алкогольних напоїв, зобов'язані відображати у фіскальних касових чеках цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер).

Відсутність реквізитів марок акцизного податку у фіскальних касових чеках, які формуються РРО та програмними РРО, при продажу алкогольних напоїв призводить до формування не відповідних розрахункових документів, за що до СГ можуть бути застосовані фінансові санкції відповідно до вимог п.  1 ст. 17 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.

Наказом ДПС від 28.07.2022 р. № 489 (далі - Наказ № 489) внесено зміни до Державного реєстру РРО. Внесені Наказом № 489 зміни:

  • не змінюють сферу застосування РРО;
  • не можуть стати причиною порушення права платника податків використовувати РРО, в межах сфер призначення, підтверджених випробуваннями касової техніки, навіть без врахування додаткового інформування, запровадженого Наказом № 489, як запобіжника від вчинення порушень суб’єктами господарювання прямих норм законодавства;
  • не створюють умов для скасування реєстрації РРО, що вже знаходяться в експлуатації;
  • не можуть стати причиною для відмови підрозділами ДПС у можливості отримання ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями платникам податків, які використовують РРО, версії програмного забезпечення яких отримали додаткові відмітки після прийняття Наказу № 489.

Разом з цим, у разі забезпечення відображення всіх необхідних реквізитів розрахункових документів, у т. ч. і серії та номеру марок акцизного податку, саме по собі використання РРО, щодо яких в Державному реєстрі РРО містяться певні застереження чи примітки, не може стати причиною нарахування штрафних (фінансових) санкцій.

Про це зазначили податківці ДПС у Дніпропетровській області.

Багато корисної інформації читайте в Блозі та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

Інші новини

26.01.2024
Інтеграція мобільного застосунку ПРРО Cashalot з мобільними POS-терміналами 3 в 1 від Printec
Мобільні POS-термінали 3 в 1 — це сучасні пристрої, які дозволяють приймати безготівкові платежі, реєструвати розрахункові операції у податковій службі і друкувати чеки.
Детальніше
10.01.2023
ПРРО Cashalot для вашого бізнесу: інтеграція
Інтеграція дає можливість нашим клієнтам продовжувати зручно працювати у звичній програмі! Як? Дуже просто — ви і далі працюєте, як і звикли, у вашій улюбленій обліковці, до якої і...
Детальніше
11.05.2023
Продаж вживаних технічно складних побутових товарів: що у фіскальному чеку?
Щодо правильного зазначення у фіскальному чеку назви товару при продажу вживаних технічно складних побутових товарів – від ДПСУ.
Детальніше
05.03.2024
Сторнування чека
Чи можливо виконати операцію «сторно» на ПРРО у зв’язку з помилково проведеною розрахунковою операцією, після якої через такий ПРРО проведені наступні розрахункові операції?
Детальніше
22.03.2023
Як скасувати реєстрацію РРО, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях
Яким чином здійснюється скасування реєстрації РРО, що знаходяться на територіях, які тимчасово окуповані або на яких ведуться бойові дії?
Детальніше
Cashälot
в ефірі