Про застосування РРО/ПРРО

21.04.2023
410

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції, зобов’язані застосовувати РРО, що включені до Державного реєстру РРО, та/або програмні РРО з додержанням встановленого порядку їх застосування. Це передбачено п. 3 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі – Закон № 265).

При цьому, на території України у сферах, визначених Законом № 265, дозволяється реалізовувати та застосовувати лише ті РРО вітчизняного та іноземного виробництва, що включені до Державного реєстру РРО, конструкція і програмне забезпечення яких відповідають конструкторсько-технологічній та програмній документації виробника (ст. 12 Закону № 265).

Інформація щодо актуальних моделей РРО, включених до Державного реєстру РРО, затвердженого наказом ДПСУ від 21.12.2020 р. № 744, у редакції наказу ДПСУ від 10.01.2023 р. № 15, розміщена тут.

Про це повідомило Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП.

Про оновлення реєстру РРО читайте читайте в Блозі та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.
 

Інші новини

20.10.2022
Щодо необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів
ДПС вкотре звертає увагу на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування підакцизних товарів із заз...
Детальніше
27.10.2022
Як працювати з ПРРО у випадку відсутності електроенергії?
Що робити під час роботи на РРО/ПРРО у разі відключення світла? Чи є особливості протягом дії воєнного стану?
Детальніше
07.03.2024
Скасування реєстрації РРО у разі переходу на ПРРО
Чи необхідно скасовувати реєстрацію РРО, у разі коли СГ планує перейти на використання ПРРО?
Детальніше
07.08.2023
Модуль «Склад» від Cashalot — надійний помічник у веденні бізнесу
Cashalot завжди прагне до розвитку, щоб зробити розрахунки своїх користувачів максимально простими і зручними. Саме для вашого комфорту і був створений модуль «Склад», який доповни...
Детальніше
19.04.2023
Створення дубліката фіскального касового чека: чи можливо?
Щодо створення у паперовій та/або електронній формі РРО та/або ПРРО дубліката фіскального касового чека.
Детальніше
Cashälot
в ефірі