Кваліфіковані електронні підписи для ПРРО Cashalot: детальний огляд

22.02.2024
464

Робота з ПРРО передбачає наявність електронного підпису у кожного касира. Електронний підпис потрібен для відкриття та закриття зміни, а також для реєстрації чеків у ДПС. У цьому матеріалі ми пропонуємо дізнатися більше про варіанти КЕП для ПРРО, функціонал і переваги е-підписів.

Чому КЕП потрібен вашому ПРРО?

Кваліфікований електронний підпис має багато переваг для роботи з ПРРО:

  • Юридична значущість — КЕП має юридичну силу, що робить його прийнятним для використання в офіційних документах та реєстраційних операціях.
  • Забезпечення конфіденційності — КЕП дозволяє шифрувати дані, що гарантує їх конфіденційність під час обробки і передачі.
  • Запобігання підробці — КЕП забезпечує високий рівень захисту від підробки, адже він базується на криптографічних методах, які ускладнюють його підробку.
  • Автоматизація процесів — використання електронних підписів дозволяє автоматизувати процеси підписання і обробки документів, що полегшує роботу з програмними ПРРО та іншими системами обліку. Швидкість та ефективність — застосування КЕП значно прискорює роботу з ПРРО.
  • Відповідність стандартам безпеки — застосування кваліфікованого електронного підпису відповідає вимогам стандартів безпеки та нормативам щодо обробки електронної інформації.

Загалом, використання КЕП у роботі з програмними РРО сприяє покращенню безпеки, ефективності та легкості ведення розрахункових операцій.

Функції е-підписів для ПРРО

За допомогою КЕП касир може:

  • відкривати та закривати зміни;
  • реєструвати е-чеки на сервері ДПС;
  • надсилати Z-звіт;
  • формувати чек-повернення товару (видатковий чек);
  • скасовувати останню розрахункову операцію — формувати чек сторнування.

Які є варіанти КЕП для програмного РРО?

КЕП для ПРРО може бути таких видів: 

  • підпис печатки — ним можна користуватися для роботи одразу з різними касами в програмному РРО;
  • сертифікат касира (е-підпис уповноваженої особи) — цей підпис видається окремо для кожного співробітника, який працюватиме з ПРРО.

Багато підприємців звикли використовувати у роботі традиційний електронний підпис, який зберігається на токені чи флешці. 

КЕП для програмного РРО можна отримати у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Наприклад, у партнера ПРРО Cashalot — ЦСК «Україна». Крім того, Cashalot підтримує КЕП від майже всіх КНЕДП.

Також, зараз є чудова альтернатива традиційним підписам — хмарний захищений носій, максимально зручний і простий формат для зберігання КЕП, який дозволяє працювати з касою просто зі смартфона. Хмарний кваліфікований електронний підпис — юридично значущий електронний підпис, що зберігається не на ПК, токені або флешці, а на сервері провайдера послуги. 

Одним із надійних хмарник КЕП є CloudKey від ЦСК «Україна» — захищений носій, що зберігає кваліфікований електронний підпис у хмарі. Він створений українською компанією Linkos Group, що вже понад 20 років розробляє програми, які спрощують ведення бізнесу підприємцям України. Хмарний захищений носій CloudKey — це сучасна та зручна альтернатива токенам, яка значно полегшує роботу із КЕП кожному користувачеві. Детальніше про переваги роботи з хмарним підписом для вашого ПРРО читайте у нашому матеріалі: «Хмарний підпис для ПРРО».

Обирайте найбільш зручний та доступний КЕП для ПРРО Cashalot, а якщо у вас виникнуть запитання, ви завжди можете звернутись за консультацією до наших фахівців:

+380 67 201 06 46
+380 44 201 06 46

Також вам можуть бути корисні наші покрокові інструкції:

Інші новини

11.07.2024
Еквайринг від Абанку в мобільному застосунку Cashalot (IT-конференція Форсайт 2.4)
У рамках заходу керівник відділу супроводу корпоративних клієнтів ПРРО Linkos Group Олексій Коновалов разом із керівницею проєкту Еквайринг Абанк Аллою Ігнатенко розповіли про реал...
Детальніше
05.12.2022
Оплата за товари здійснюється за допомогою QR-коду: чи застосовувати РРО/ПРРО?
Чи зобов’язаний застосовувати СГ РРО та/або ПРРО у разі реалізації товарів, робіт (послуг), оплата за які здійснюється за допомогою QR-коду?
Детальніше
12.01.2024
«Аналітика» у Cashalot — надійний помічник у веденні бізнесу
Річна аналітика бізнесу — це важливий процес, за допомогою якого підприємці оцінюють свій бізнес за минулий рік. Вона містить аналіз фінансових показників: продажі, витрати та приб...
Детальніше
19.12.2022
Термін давності для застосування штрафів щодо проведення розрахунків: чи встановлено?
Чи встановлені терміни давності для застосування штрафів за порушення вимог щодо проведення розрахунків із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів?
Детальніше
21.04.2023
Про застосування РРО/ПРРО
Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані застосовувати РРО, що включені до Держреєстру РРО, та/або програмні РРО з додержанням встановленого поряд...
Детальніше
Cashälot
в ефірі