Кваліфіковані електронні підписи для ПРРО Cashalot: детальний огляд

22.02.2024
233

Робота з ПРРО передбачає наявність електронного підпису у кожного касира. Електронний підпис потрібен для відкриття та закриття зміни, а також для реєстрації чеків у ДПС. У цьому матеріалі ми пропонуємо дізнатися більше про варіанти КЕП для ПРРО, функціонал і переваги е-підписів.

Чому КЕП потрібен вашому ПРРО?

Кваліфікований електронний підпис має багато переваг для роботи з ПРРО:

  • Юридична значущість — КЕП має юридичну силу, що робить його прийнятним для використання в офіційних документах та реєстраційних операціях.
  • Забезпечення конфіденційності — КЕП дозволяє шифрувати дані, що гарантує їх конфіденційність під час обробки і передачі.
  • Запобігання підробці — КЕП забезпечує високий рівень захисту від підробки, адже він базується на криптографічних методах, які ускладнюють його підробку.
  • Автоматизація процесів — використання електронних підписів дозволяє автоматизувати процеси підписання і обробки документів, що полегшує роботу з програмними ПРРО та іншими системами обліку. Швидкість та ефективність — застосування КЕП значно прискорює роботу з ПРРО.
  • Відповідність стандартам безпеки — застосування кваліфікованого електронного підпису відповідає вимогам стандартів безпеки та нормативам щодо обробки електронної інформації.

Загалом, використання КЕП у роботі з програмними РРО сприяє покращенню безпеки, ефективності та легкості ведення розрахункових операцій.

Функції е-підписів для ПРРО

За допомогою КЕП касир може:

  • відкривати та закривати зміни;
  • реєструвати е-чеки на сервері ДПС;
  • надсилати Z-звіт;
  • формувати чек-повернення товару (видатковий чек);
  • скасовувати останню розрахункову операцію — формувати чек сторнування.

Які є варіанти КЕП для програмного РРО?

КЕП для ПРРО може бути таких видів: 

  • підпис печатки — ним можна користуватися для роботи одразу з різними касами в програмному РРО;
  • сертифікат касира (е-підпис уповноваженої особи) — цей підпис видається окремо для кожного співробітника, який працюватиме з ПРРО.

Багато підприємців звикли використовувати у роботі традиційний електронний підпис, який зберігається на токені чи флешці. 

КЕП для програмного РРО можна отримати у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Наприклад, у партнера ПРРО Cashalot — ЦСК «Україна». Крім того, Cashalot підтримує КЕП від майже всіх КНЕДП.

Також, зараз є чудова альтернатива традиційним підписам — хмарний захищений носій, максимально зручний і простий формат для зберігання КЕП, який дозволяє працювати з касою просто зі смартфона. Хмарний кваліфікований електронний підпис — юридично значущий електронний підпис, що зберігається не на ПК, токені або флешці, а на сервері провайдера послуги. 

Одним із надійних хмарник КЕП є CloudKey від ЦСК «Україна» — захищений носій, що зберігає кваліфікований електронний підпис у хмарі. Він створений українською компанією Linkos Group, що вже понад 20 років розробляє програми, які спрощують ведення бізнесу підприємцям України. Хмарний захищений носій CloudKey — це сучасна та зручна альтернатива токенам, яка значно полегшує роботу із КЕП кожному користувачеві. Детальніше про переваги роботи з хмарним підписом для вашого ПРРО читайте у нашому матеріалі: «Хмарний підпис для ПРРО».

Обирайте найбільш зручний та доступний КЕП для ПРРО Cashalot, а якщо у вас виникнуть запитання, ви завжди можете звернутись за консультацією до наших фахівців:

+380 67 201 06 46
+380 44 201 06 46

Також вам можуть бути корисні наші покрокові інструкції:

Інші новини

09.11.2022
Новий функціонал Cashalot для вашої каси
У ПРРО Cashalot реалізовано можливість розділяти групи номенклатурних позицій між касами. Тобто можно надати змогу одній касі працювати з однією групою товарів, а другій касі – з і...
Детальніше
21.12.2022
Увага! Обмеження у роботі програмного РРО Cashalot
Повідомляємо, що у зв’язку із переїздом обладнання провайдера, доступ до бекофісу ПРРО Cashalot буде тимчасово обмежений.
Детальніше
20.12.2021
ПРРО Cashalot інтегровано до облікової системи ENOT
Лінійка інтеграційних рішень ПРРО Cashalot з обліковими системами стала ще більшою. Програмна каса Cashalot до новорічних свят приготувала подарунок усім закладам сфери PET.
Детальніше
08.03.2023
Про особливості визначення першого та наступного порушення при неналежному застосуванні РРО/ПРРО
На СГ покладається обов’язок застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні кожної розрахункової операції. А які особливості застосування відповідальності при виявлених порушеннях?
Детальніше
17.02.2023
Про застосування на господарській одиниці ФОП-єдинника РРО та/або ПРРО
ФОП-єдинник здійснює реалізацію супутніх товарів за готівку, та технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, в безготівковій формі, шляхом внесення готі...
Детальніше
Cashälot
в ефірі