Технічний збій в роботі серверу ДПС: що робити СГ?

17.10.2023
497

У разі отримання повідомлення про технічний збій в роботі серверу ДПС, зокрема, відсутній зв’язок з сервером ДПС суб’єкт господарювання повинен: 

  • чекати на відновлення зв’язку у разі, якщо програмний РРО може працювати лише в режимі онлайн; 
  • продовжити роботу на ПРРО, якщо такий ПРРО може працювати в режимі офлайн та при його реєстрації проставлено відповідну позначку. 

Нагадаємо, застосування ПРРО у режимі офлайн визначено розд. 5 Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547». 

Про це зазначено на Інформаційно-довідковому ресурсі “ЗІР”, категорія 109.20.

Інші новини

10.08.2022
Як здійснювати розрахунки в режимі офлайн під час воєнного стану?
Законодавчо визначено, що на період відсутності зв’язку між ПРРО та ФСКО проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин, із ство...
Детальніше
01.06.2023
Підстави для розпломбування РРО
Розпломбування РРО здійснюють сервісні центри обслуговування за певних умов. Деталі - у нашому матеріалі.
Детальніше
20.02.2023
Про особливості законодавства у сфері розрахункових операцій - роз'яснює ДПСУ
Податківці надали роз'яснення щодо використання РРО та обов’язку забезпечити обов’язкове приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари.
Детальніше
09.11.2022
Способи отримання фіскального чека покупцем за оплачені товари через ПРРО
Як покупець може отримати фіскальний чек за оплачені товари, послуги через програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО)?
Детальніше
19.10.2022
Щодо змін до Держреєстру РРО
Чи може бути причиною нарахування штрафів наявність певних застережень чи приміток в Держреєстрі РРО при використанні таких РРО?
Детальніше
Cashälot
в ефірі