Поновлення втраченого реєстраційного посвідчення РРО

21.03.2023
413

Суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг), а також здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані, зокрема, зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення за ф. № 3-РРО (ідентифікатор форми - J1413404) та останню довідку про опломбування РРО або їх копії.  

Ці вимоги визначені п. 4 розділу III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 (далі - Порядок), 

У разі втрати реєстраційного посвідчення або непридатності його для використання суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання протягом п’яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли підстави для заміни реєстраційного посвідчення за ф. № 3-РРО, подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-РРО (ідентифікатор форми - J/F1311405) з позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації та реєстраційне посвідчення (п. 2 гл. 3 розділу ІІ Порядку).

Отже, з метою поновлення втраченого реєстраційного посвідчення СГ повинен подати заяву за формою № 1-РРО з позначкою «Перереєстрація» в електронній формі. 

У разі якщо надходить друга квитанція з повідомленням про помилку «Документ не прийнято, додайте реєстраційне посвідчення», то такий СГ повинен подати у встановлений термін до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО зазначену заяву у паперовому вигляді та у полі «Перереєстрація у зв’язку із» вказати «втрата реєстраційного посвідчення». 

Про це зазначили податківці ДПС в Одеській області. 

Нагадаємо нашим користувачам, що заповнити і подати заяву за формою № 1-РРО можна в програмі M.E.Doc.

Багато корисної інформації читайте в Блозі та на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.

Інші новини

27.12.2023
Підсумки 2023 року: Cashalot продовжує розвиватися та вдосконалюватися
2023 рік був роком великих змін для програмного РРО Cashalot. Одним із важливих досягнень стало визнання програмної каси Cashalot найкращим технологічним рішенням 2023 року. Також...
Детальніше
07.03.2024
Скасування реєстрації РРО у разі переходу на ПРРО
Чи необхідно скасовувати реєстрацію РРО, у разі коли СГ планує перейти на використання ПРРО?
Детальніше
26.09.2022
Неможливо закрити зміну та сформувати денний звіт на несправному ПРРО: дії суб’єкта господарювання у Кабінеті Cashalot
Припустимо, Ви встановили несправність ПРРО і не можете закрити зміну та сформувати Z-звіт. Залежно від її виду, суб’єкт господарювання має здійснити ряд дій.
Детальніше
15.03.2024
Кого перевірять в першу чергу щодо застосування РРО?
Д. Гетманцев назвав деякі критерії потенційно ризикових платників, до кого в першу чергу прийдуть перевіряючі щодо виконання Закону про РРО.
Детальніше
10.01.2023
ПРРО Cashalot для вашого бізнесу: інтеграція
Інтеграція дає можливість нашим клієнтам продовжувати зручно працювати у звичній програмі! Як? Дуже просто — ви і далі працюєте, як і звикли, у вашій улюбленій обліковці, до якої і...
Детальніше
Cashälot
в ефірі