Чи можна запрограмувати ПРРО при відкритій зміні?

16.03.2023
623

Відповідно до п. 11 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або через програмні РРО (далі – ПРРО) для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості.

При цьому для здійснення програмування (коригування) цін, найменування товарів, та обліку їх кількості суб’єкту господарювання (користувачу) не потрібно закривати робочу зміну в ПРРО.

Про це повідомили податківці ГУ ДПС у Житомирській області.
 

Інші новини

05.06.2023
Застосування РРО у разі реалізації путівок
Чи застосовується РРО при проведенні розрахунку в касі підприємства з часткової оплати вартості путівки ФСС з тимчасової втрати працездатності?
Детальніше
31.05.2023
Товарний чек та його обов’язкові реквізити
Що таке товарний чек та які обов’язкові реквізити він повинен містити?
Детальніше
22.02.2024
Кваліфіковані електронні підписи для ПРРО Cashalot: детальний огляд
Робота з ПРРО передбачає наявність електронного підпису у кожного касира. Електронний підпис потрібен для відкриття та закриття зміни, а також для реєстрації чеків у ДПС.
Детальніше
17.03.2023
Операції, при здійсненні яких СГ мають право не застосовувати РРО/ПРРО
Відповідно до П(С)БО 15 “Дохід” в бухгалтерському обліку доходи класифікуються за групами, зокрема: дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) та інші операц...
Детальніше
07.06.2023
Щодо ведення обліку товарних запасів платниками єдиного податку
ФОП, які здійснюють розрахункові операції у готівковій або безготівковій формі, при продажу товарів (наданні послуг) зобов'язані вести облік товарних запасів і здійснювати продаж л...
Детальніше
Cashälot
в ефірі