POS-термінали у ПРРО Cashalot

09.06.2022
4289

Важливою умовою для зручного ведення бізнесу та якісного надання послуг і продажу товарів є наявність можливості розрахунку платіжною карткою. Користувачі програмного РРО Cashalot можуть здійснювати розрахунки банківською карткою з використанням різних POS-терміналів: ПриватБанк, Printec, а зараз і Ощадбанк. 

Навіщо бізнесу POS-термінал?

Це інструмент, який робить розрахункові операції простішими, забезпечуючи вимоги українського законодавства та потреби покупців у наявності готівкового та безготівкового розрахунку. POS-термінали найчастіше використовують: ресторани, бари, кафе, кондитерські, супермаркети, роздрібні магазини та ін. 

Крім того, відповідно до законодавства України, суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг і, відповідно до Закону використовують РРО, обов’язково мають приймати спеціальні платіжні засоби (платіжні картки, смартфон або аксесуари з підтримкою NFC) для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) в населених пунктах чисельністю від 25 тис. осіб (постанова КМУ «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів» від 29.09.2010 р. № 878).

Водночас кількість платіжних терміналів повинна становити не менше ніж 50% кількості РРО, а за наявності одного РРО у суб’єкта господарювання, він зобов’язаний забезпечити приймання спеціальних платіжних засобів.

Хто може не приймати платіжні картки?

Від обов’язкового приймання платіжних карток звільнили (п. 2 Постанови № 878):

  • заклади громадського харчування закритого типу, які обслуговують певний контингент споживачів, зокрема, особовий склад ЗСУ та інших військових формувань, студентів, учнів та викладачів вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, працівників промислових підприємств;
  • підприємства торгівлі з торговельною площею до 20 кв. м (крім автозаправних станцій);
  • СГ, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше ніж 25 тис. осіб.

Чи впливає воєнний стан на використання платіжних засобів?

Так, впливає. Відповідно до пп. 80.2.3 Податкового кодексу України підставою для проведення фактичної перевірки є письмове звернення покупця (споживача) про порушення платником податків порядку проведення розрахункових операцій, зокрема, і відсутність можливості розрахуватися карткою за товари (послуги). За відмову від проведення таких розрахунків передбачена відповідальність – максимальний штраф (за повторне порушення протягом року) – 8,5 тис. грн. Детальніше про це – у матеріалі.

Важливо! До припинення або скасування воєнного стану цей штраф не буде застосовуватися, крім порушень під час продажу підакцизних товарів (алкогольні напої, тютюнові вироби, пальне). Тобто, якщо ви продаєте підакцизні товари та не маєте платіжного термінала, вас можуть оштрафувати за результатами фактичної перевірки.

POS-термінал Ощадбанку в Cashalot

Cashalot дбає про своїх користувачів і забезпечує виконання норм чинного законодавства. Ми постійно працюємо над оновленнями, які можуть полегшити роботу нашим клієнтам. Тож, вже зараз ми раді поділитися ще одним оновленням — кількість POS-терміналів, які можна застосовувати для еквайрингу, під’єднавши у нашому ПРРО, поповнився ще одним – POS-терміналом Ощадбанку.

Так, у програмному РРО Cashalot реалізовано можливість використання POS-терміналів Ощадбанку під час оплати товарів/послуг карткою. Зараз POS-термінал Ощадбанку інтегрується з касовою системою. Так, наші користувачі можуть обирати той POS-термінал, який вважають найкращим для свого бізнесу. 

Як під’єднати POS-термінал Ощадбанку до пристрою, на якому встановлено Cashalot та про всі необхідні налаштування для початку роботи з новим POS-терміналом — читайте у нашій покроковій інструкції: POS-термінал Ощадбанк.

Також у ПРРО Cashalot ви можете працювати із POS-терміналами ПриватБанку та прошивкою компанії Printec. Детальна інструкція з налаштування POS-термінала ПриватБанку тут. Більше інформації про POS-термінали Printec у Cashalot читайте за посиланням

Детально про новий Закон про платіжні послуги, який набуває чинності з 01.08.2022 року, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та у нашому Telegram-каналі.

Продовжуємо працювати для вас! Слідкуйте за нашими публікаціями та будьте в курсі всіх важливих новин для вашого бізнесу!

Інші новини

19.10.2022
Щодо змін до Держреєстру РРО
Чи може бути причиною нарахування штрафів наявність певних застережень чи приміток в Держреєстрі РРО при використанні таких РРО?
Детальніше
08.12.2023
Доплата за ліцензію на торгівлю в роздріб алкоголем: особливості
Про доплату за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями у разі збільшення кількості РРО у місці торгівлі – від податківців.
Детальніше
01.12.2023
Інтернет- торгівля: коли формувати касовий чек?
Чи буде штраф, якщо чек сформовано не на дату отримання попередньо оплачених коштів на рахунок, а у момент відвантаження товару?
Детальніше
01.08.2023
Про особливості відображення реквізитів платіжних карток у розрахункових документах РРО/ ПРРО – від ДПСУ
Податківці роз’яснили, як відображати реквізити ЕПЗ у фіскальних касових чеках РРО/ ПРРО.
Детальніше
26.03.2024
У фіскальних чеках РРО та ПРРО необхідно відображати код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів
До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції під час торгівлі підакцизними товарами!
Детальніше
Cashälot
в ефірі