«Форсайт 2.3»: розвиток ПРРО та нові можливості Cashalot

31.05.2023
9015

26 травня Linkos, вперше за три роки, зібрав партнерів на всеукраїнську конференцію «Форсайт 2.3» у форматі офлайн. Це був насичений день, під час якого наші гості змогли не просто насолодитися новим офісом компанії, а й долучитися до обговорення подальших перспектив розвитку наших програмних продуктів задля максимального забезпечення комфортної роботи українського бізнесу.



Так, однією з провідних тем в Україні і надалі залишаються програмні РРО та їхній розвиток. Тому під конференції ми багато спілкувались про сферу програмних РРО, а також презентували оновлення для Cashalot.

Потенціал розвитку ПРРО

Багато компаній вже зробили вибір на користь програмних РРО. І, якщо говорити про перехід, то тут динаміка ще швидша. Так приріст користування саме програмних кас складає понад 70%. Компанії поступово змінюють класичні касові апарати на більш зручні програмні аналоги.



Фіскалізацію за допомогою ПРРО обирають різні напрямки бізнесу, серед них і не банківські фінансові організації. Використовуючи Cashalot у режимі “ломбардні операції” найчастіше фіскалізують надання кредиту, добір кредиту, повернення кредиту та сплату відсотків за кредитом. Причини переходу дуже прості: не потрібно обслуговувати великий парк касових апаратів, оптимізація витрат, інтеграція в облікові системи.

Зараз Cashalot — справжній флагман на ринку. Попри всі труднощі, які є в країні, відділ розробки постійно продовжує роботу із вдосконалення нашого продукту. Крім оптимізації роботи сервісів, забезпечення захисту від DDOS атак та розподілення навантаження між базами, у Cashalot з'явилися нові функції, які роблять роботу наших клієнтів ще зручнішою.

Оновлення ПРРО Cashӓlot

Під час «Форсайт 2.3» ми презентували нове рішення від Cashalot — «Склад», а вже сьогодні наші користувачі можуть спробувати його у роботі. Тож, пропонуємо розглянути детальніше нашу новинку «Склад», а також інші оновлення, що вже доступні у Cashalot.

Модуль «Склад»

Позиція нашої компанії полягає в тому, щоб ПРРО був не просто аналогом залізної каси, а забезпечував нашого користувача усіма необхідними інструментами для роботи з розрахунками. Саме забезпечення супутніми інструментами, які спрощують життя підприємця — і є метою програмного РРО.

Так, є категорія користувачів, які, відповідно до законодавства , зобов'язані реєструвати чеки і використовувати в своїй діяльності облік, як контроль за товарними запасами. Наше ж завдання — забезпечити клієнта відповідним рішенням, яке допоможе значно спростити роботу із веденням товарних запасів в одній програмі. Саме тому ми і створили новий модуль «Склад».

Завдяки модулю «Склад» у ПРРО Cashalot, користувачі мають змогу ретельно контролювати залишки товарів під час роботі з ПРРО. Так, тепер можна переглядати список товарів, які є у залишку, та контролювати стан залишків у кожній ГО, адже вся інформація доступна у новому розділі «Склад» – «Залишки товарів».

ПРРО взаємодіє з модулем «Склад» у Кабінеті Cashalot, а всі залишки товарів синхронізуються автоматично під час продажів товарів в онлайн-режимі. Крім того, Cashalot завжди отримує інформацію про надходження та списання товарів із вашого Кабінету.

Кожен користувач Cashalot може спробувати новий модуль «Склад» вже зараз, скориставшись безплатним пробним періодом. Для цього вам потрібно просто активувати опцію «Здійснювати облік товарів у розділі «Склад» у Кабінеті користувача.

Вся інформація щодо залишків товарів зображатиметься тільки для тих товарів, які додані до довідника «Номенклатура» у ПРРО. Тому перед переглядом/оновленням залишків рекомендуємо виконати синхронізацію довідника «Номенклатура».

Після активації пробного періоду та виконання налаштувань із синхронізації, ви можете переглядати докладну інформацію щодо залишків товару. Для цього просто натисніть на іконку «Залишок товару» у рядку відповідного товару в довіднику «Номенклатура» та в розділі «Склад» — «Залишки товарів». Іконка буде активна, якщо будуть отримані всі дані про залишок товару з Кабінету користувача.

Також новий модуль дає змогу контролювати залишки товарів під час формування чека. Так, у вікні формування чека додано кнопку «Оновити залишки», натиснувши на яку можна отримати всі дані про залишки товарів з вашого Кабінету користувача. Оновлення даних про залишки товарів доступне також і під час вибору форми оплати чека (лише щодо тих товарах, що є у чеку).

Якщо у чек додано більшу кількість товару, ніж є у залишку, касир побачить відповідну підказку на екрані.

Якщо користувачеві потрібно зберегти дані про залишки товарів, можна це зробити у файлі формату .xlsx, натиснувши кнопку «Експорт» у розділі «Склад – Залишки товарів». Зберігаються дані для товарів, що відповідають параметрам відбору, що встановлені у верхній частині сторінки розділу.

Інші важливі оновлення

Окрім великого глобального оновлення у вигляді окремого модулю, ми також випустили кілька інших важливих оновлень, що спрощують роботу з Cashalot.

Керування знижками

Реалізовано запам'ятовування обраного виду знижки «Знижка на суму» або «Відсоткова знижка» під час встановлення знижки на суму чека. Обраний вид знижки зберігається у наступних сеансах роботи з ПРРО.

Додавання даних з термінальних сліп-чеків

Якщо обрано спосіб оплати «Картка» чи «Комбінована оплата», тепер є можливість вводити дані з термінальних сліп-чеків.

Більш зручне заповнення картки номенклатури 

Обравши значення у полі «Група» у Картці номенклатури реалізовано автоматичне заповнення полів:

  • Тип;
  • ПДВ та лiтера;
  • Акцизний податок та лiтера;
  • Одиниця виміру.

Поля заповнюються даними, зазначеними для обраної групи товарів/послуг, відповідно до налаштувань, отриманих з Кабінету користувача.

Використання POS-терміналів

Реалізовано можливість для підʼєднання POS-терміналів за протоколом BPOS1. Додано налаштування підʼєднання POS-термінала за протоколом BPOS1-(USB/СОМ) та BPOS1-(LAN) у розділі «Налаштування – Додаткове обладнання – POS-термінали».

Якщо у вас виникли запитання або потрібна консультація, ви завжди можете звернутись до нашої технічної підтримки, написавши у телеграм-чат.

Також нагадуємо, що про всі функціональні можливості Cashalot та особливості налаштування дивіться у добірці корисних відео у нашій «Базі знань».

Звісно ми і далі продовжуємо працювати над удосконаленням ПРРО Cashalot, щоб тішити наших клієнтів зручними та функціональними новинками.

Інші новини

08.12.2023
Cashalot визнаний «Найкращим технологічним рішенням»
Програмний РРО Cashalot завоював почесне перше місце у номінації «Найкраще технологічне рішення» від Спілки українських підприємців — Премія: СУП 2023.
Детальніше
31.05.2023
«Форсайт 2.3»: розвиток ПРРО та нові можливості Cashalot
26 травня Linkos, вперше за три роки, зібрав партнерів на всеукраїнську конференцію «Форсайт 2.3» у форматі офлайн.
Детальніше
19.01.2024
Cashalot — преміумпартнер Великого Річного Семінару
Програмний РРО Cashalot взяв участь у Великому Річному Семінарі від 7eminar.com, як преміумпартнер. Це грандіозна подія року для всіх бухгалтерів України, адже саме тут щороку бухг...
Детальніше
09.02.2024
«Як M.E.Doc — найкращий для звітності, так і Cashalot — найкращий для розрахункових операцій», — Дмитро Борисов
Комерційний директор Linkos Group, амбасадор ПРРО — Дмитро Борисов — виступив на Великому Річному Семінарі 7eminar.com, де розповів про шлях програмного продукту Cashalot від суто...
Детальніше
Cashälot
в ефірі